Iată noul Renault Sandero, fratele sud-american al lui Dacia Sandero. VIDEO

Era doar o chestiune de timp până când piaţa din America de Sud urma să primească o versiune proprie a hatchback-ului subcompact românesc Dacia Sandero. Şi cum în Brazilia nu prea ştie nimeni de Dacia, era destul de normal ca modelul produs şi la Mioveni să primească sigla Renault, dar şi o serie de îmbunătăţiri. Detalii în continuare.

Iată noul Renault Sandero, fratele sud-american al lui Dacia Sandero. VIDEO Iată noul Renault Sandero, fratele sud-american al lui Dacia Sandero. VIDEO

După ce piaţa din America de Sud a primit o versiune proprie a berlinei româneşti Dacia Logan, denumită Renault Logan în Brazilia, a venit vremea şi pentru hatchback-ul Sandero să intre în lumea sud-americană a mărcii Renault.

Iată-l, în toată splendoarea sa. Se pare că această variantă a primit şi un fel de kit aerodinamic

Pe lângă schimbarea de nume, subcompacta produsă şi în România la Mioveni a primit o serie de schimbări stilistice la exterior, precum spoilere redesenate şi blocuri optice noi. În interior, Renault Sandero a preluat dotările de pe modelul Renault Logan, şi anume opţiunea unui sistem de climatizare automată, precum şi butoanele pentru geamuri electrice montate pe uşi. De altfel, acestea sunt echipamentele prezente şi pe ediţia specială Dacia Logan 10 ani, creată special pentru piaţa din România.

Stopurile arată ceva mai bine decât cele disponibile în România, nu-i aşa?

La capitolul motorizări, Renault Sandero de Brazilia e disponibil fie cu un propulsor pe benzină de 1,0 litri care produce 80 CP şi care poate fi alimentat şi cu etanol, fie cu o unitate de 1,6 litri care dezvoltă 98 CP sau 106 CP atunci când are etanol în rezervor.

În rest, rămâne aceeaşi Dacia Sandero pe care o ştim cu toţii.

VIDEO:

Tu ce crezi: arată mai bine Sandero de Brazilia decât Sandero de România?