McLaren 650S GT3 emană răutate pură la Goodwood Festival of Speed

McLaren joacă tare la Goodwood Festival of Speed 2014 şi prezintă versiunea pentru circuit 650S GT3, o bestie care face ca modelul standard 650S să pară un mieluşel.

McLaren 650S GT3 emană răutate pură la Goodwood Festival of Speed McLaren 650S GT3 emană răutate pură la Goodwood Festival of Speed

După ediţia limitată 650S MSO, McLaren demonstrează că ia lucrurile în serios când vine vorba de performanţă pe circuit şi prezintă versiunea de curse 650S GT3. Acum fie vorba între noi, chiar şi în varianta standard, 650S nu este deloc un model cuminte. Ca argument stau cei 650 CP aruncaţi pe asfalt de un V8 twin-turbo de 3,8 litri, "donat" de MP4-12C şi demarajul de la 0 la 100 km/h bifat în doar trei secunde, alături de viteza maximă de 333 km/h.

Cum mă menţin în formă? Mănânc asfalt!

Lucrurile se schimbă radical când vine vorba de 650S GT3, care deşi păstrează acelaşi propulsor ca şi fratele său mai cuminte, are parte de un exterior puternic modificat. Mai exact, noul kit lăţit de caroserie este realizat integral din fibră de carbon şi este străpuns de prize de aer generoase în timp ce alura este completată de spoilerele supradimensionate şi de eleronul impozant care domină partea din spate.

Promit această panoramă oricărui curajos care se ia la întrecere cu mine.

Pentru ca 650S GT3 să servească scopul pentru care a fost creat, inginerii britanici s-au ocupat de optimizarea geometriei sistemului de suspensie şi au dotat interiorul cu o cuşcă de protecţie şi un volan echipat cu un ecran digital care probabil va afişa în timp real informaţii despre maşină.

McLaren a anunţat că va produce versiunea 650S GT3 într-o ediţie limitată de doar 15 exemplare, până în 2015, iar clienţii care deja posedă un 12C GT3 vor putea face o conversie spre 650S GT3.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.