Nissan GT-R Nismo aterizează în Europa. Prima oprire: Geneva

După debutul de la Salonul Auto de la Tokyo, cel mai puternic Nissan GT-R de serie poposeşte pe pământ european şi le pune gând rău italienilor de la Ferrari şi Lamborghini.

Nissan GT-R Nismo aterizează în Europa. Prima oprire: Geneva Nissan GT-R Nismo aterizează în Europa. Prima oprire: Geneva

Godzilla a primit o versiune de top de la divizia sport Nismo aflată sub egida japonezilor de la Nissan ce va fi disponibilă şi pe piaţa din Europa, sub numele de GT-R Nismo. Aceasta se alătură astfel celorlalte două variante ceva mai cuminţi, Juke Nismo şi 370Z Nismo, cu 210, respectiv 344 CP.

Mai iute, mai furios...

Ei bine, GT-R Nismo nu ştie de glumă şi va afişa la standul Nissan de la Geneva un propulsor bi-turbo V6 de 3,6 litri ce produce 600 CP şi un cuplu maxim de 652 Nm. Performanţele, spun japonezii, sunt rezultatul dezvoltării intensive alocate modelului în Europa, în special testării pe circuitul Nurburgring-Nordschleife.

Turometru, sau aparat de măsurat curajul la volan.

La nivel tehnic, inginerii au împrumutat turbine şi evacuări de la modelul de curse GT3, în vreme ce suspensia a fost adaptată pentru sporirea agilităţii şi manevrabilităţii în condiţii de condus la limită.

Unul din rarele momente în care Godzilla este suprins în repaus.

Componentele kitului aerodinamic de caroserie sunt realizate din fibră de carbon şi nu sunt acolo doar de dragul esteticului. Spoilerele faţă-spate, pragurile laterale şi eleronul masiv asigură o forţă de apăsare de 100 kg la viteza de 300 km/h. Modelul debutează în martie la Salonul Auto de la Geneva 2014, iar cel mai probabil vânzările vor fi demarate începând cu luna septembrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.