Noua Dacia Sandero Stepway – toate detaliile cu Sandero Stepway

Autor: Iulian Dnistran 08 oct. 2012 Prezentări

Cine crede că Dacia Sandero Stepway e un model foarte puţin important, se înşeală: în cazul primei generaţii Sandero, aproape jumătate din vânzările pe plan mondial s-au datorat versiunii Stepway!

Prin urmare, noua Dacia Sandero Stepway beneficiază de o atenţie mai mare, având un aspect mult mai robust şi mult mai apropiat de ceea ce aşteaptă clienţii de crossovere. Mai mult, noul Sandero Stepway arată acum ca un demn frăţior al lui Duster, devenind o alternativă interesantă.

Faţă de o Dacia Sandero de serie, versiunea Sandero Stepway are o gardă la sol mai mare cu 40 mm, ceea ce recomandă noua generaţie pentru atacarea unor obstacole destul de serioase. Un alt aspect îl reprezintă jantele de 16 inci cu un design special, în linia de robusteţe a caroseriei.

La nivelul caroseriei, Sandero Stepway vine cu o centură inferioară din plastic negru, iar în faţă şi în spate spoilerele sunt garnisite cu ornamente negre, în părţile inferioare regăsindu-se scuturi false argintii. În plus, locaşurile pentru proiectoarele de ceaţă sunt şi ele argintii, subliniind o imagine mai elegantă a noului Stepway.

Alte detalii specifice pentru Dacia Sandero Stepway sunt logo-urile de pe laterale, barele de amarare de pe acoperiş sau stopurile cu fundal mai închis decât la hatchback-ul Sandero.

Interiorul lui Stepway este aproape neschimbat faţă de al versiunii normale Sandero, bordul având acelaşi design şi opţiuni (printre care Media Nav, cruise control şi limitator de viteză sau senzori de parcare). Doar la capitolul tapiţerii vor exista diferenţe, pentru Stepway fiind disponibil un material mai rezistent la murdărie.

Ca spaţiu interior, Dacia Sandero Stepway păstrează generozitatea versiunii normale, ceea ce înseamnă un portbagaj de 320 litri şi o distanţă între feţele interioare ale portierelor din spate de 1.436 mm, ceea ce asigură mult loc pentru trei persoane pe banchetă.

Ca propulsoare, Dacia Sandero Stepway preia două motoare de pe Sandero: micul turbo TCe în trei cilindri, de 0,9 litri şi 90 CP, precum şi dCi-ul de 90 CP, care anunţă doar 105 g/km CO2.

Noua Dacia Sandero Stepway poate fi deja comandată în România de la începutul lunii octombrie, pentru un preţ de 10.800 euro (versiunea pe benzină) sau 12.200 euro (versiunea diesel), în condiţiile unui nivel de echipare foarte bun.

CUM VI SE PARE NOUA DACIA SANDERO STEPWAY?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide