Noul Chevrolet Cobalt – un nou rival direct pentru Logan

Autor: Oraan Mărculescu 07 nov. 2011 Prezentări

În vara acestui an, Chevrolet Brazilia ne dădea puţine bătăi de cap prin prezentarea, la Salonul Auto de la Bueno Aires, a conceptului Chevrolet Cobalt, un sedan de clasă mică, având un gabarit apropiat de al Daciei Logan (sau Renault Logan în America de Sud), dar şi un design nepretenţios, mult mai puţin atractiv decât Chevrolet Aveo Sedan, de exemplu.

Noul Chevrolet Cobalt este un sedan foarte compact, cu un stil conservator

Acum, General Motors anunţă lansarea oficială a modelului de serie Chevrolet Cobalt, care va fi iniţial vândut în America de Sud, iar apoi în 40 de ţări din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Având în vedere că pe pieţele est-europene se vinde deja Chevrolet Aveo Sedan, rămâne un mare semn de întrebare dacă acest nou Chevrolet Cobalt va ajunge şi la noi.

Noul Chevrolet Cobalt este un sedan cu dimensiuni compacte, având o lungime de 4,48 metri (cu 19 cm mai mult decât Logan şi cu 8 cm mai mult decât Aveo Sedan), o lăţime de 1,74 metri şi o înălţime de 1,51 metri (mai scund cu 2 cm faţă de Logan), în timp ce ampatamentul maşinii se cifrează la 2,62 metri (Logan: 2,63 metri, Aveo Sedan: 2,52 metri).

Noul Chevrolet Cobalt e mai lung cu 19 cm decat Logan, dar ampatamentul este la acelasi nivel

Cu alte cuvinte, Chevrolet Cobalt este mai evoluat decât Logan-ul actual, iar portbagajul de 563 litri îl recomandă drept o familistă foarte bine adaptată nevoilor de transport a 5 persoane. Cobalt se dovedeşte mai generos ca spaţiu interior şi faţă de Aveo Sedan, însă, în acest caz, Aveo are rolul de „băiatul frumuşel”, Cobalt fiind mult mai potrivit persoanelor conservatoare şi chiar trecute de o anumită vârstă.

Indicatoarele de bord şi volanul sunt aceleaşi ca pe Aveo Sedan, dar amenajarea bordului şi a consolei centrale este mult mai convenţională, continuând ideea de sobrietate şi conservatorism a exteriorului. Putem spune chiar că se detaşează suficient de mult de Logan, atât ca stil, cât şi ca impresie de calitate.

Chevrolet Cobalt are un interior mai simplist decat Aveo, dar un portbagaj de 563 litri

La nivelul motorizărilor, în Brazilia e oferită pentru început o gamă de motoare pe benzină cu patru cilindri, între 1,3 şi 1,8 litri, dar şi o versiune 1.4 Econo.Flex. Aceasta este alimentată cu bioetanol şi dezvoltă 102 CP, asigurând peformanţe de 11,5 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, respectiv o viteză maximă de 170 km/h (datele de consum nu au fost specificate).

Noul Chevrolet Cobalt vine şi cu o politică de echipamente bogate – la fel ca şi Aveo, Cobalt va fi oferit în Brazilia cu trei niveluri de echipare: LS (beneficiază standard de aer condiţionat sau banchetă rabatabilă), LT (plusează cu ABS, aribaguri frontale şi geamuri electrice faţă) şi LTZ (oferă standard jante din aliaj, sistem audio cu Bluetooth şi MP3, computer de bord şi oglinzi electrice). În plus, motorul de 1,8 litri vine echipat cu o cutie de viteze automată.

În Brazilia, preţul de pornire pentru Chevrolet Cobalt este de 39.980 reali, în condiţiile în care Renault Logan este cu circa 10.000 reali mai ieftin. Dar, să nu uităm, Logan este, practic, pe final de carieră, aşa încât se prefigurează o bătălie strânsă între noul Cobalt şi viitorul Logan 2. Cel puţin pe piaţa sud-americană – la noi încă nu ştim care va fi situaţia.

Deocamdata nu se stie daca noul Chevrolet Cobalt va ajunge si la noi

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide