Hyundai ix35 - Informaţii oficiale

Hyundai a comunicat detaliile complete despre SUV-ul compact Hyundai ix35, urmaşul lui Tucson, pe care vi le prezentăm, împreună cu prima imagine de interior.

Hyundai va prezenta la Salonului Auto de la Frankfurt, Hyundai ix35, urmaşul lui Hyundai Tucson. Tucson a fost un model care a avut un succes neaşteptat datorită dimensiunilor sale compacte, într-o eră în care SUV-urile se bazau pe filozofia "cât mai mare şi cât mai puternic". Evoluţia este însă evidentă la Hyundai ix35, atât cantitativă cât şi calitativă. În primul rând acest model este mai lung cu 8 centimetri şi mai lat cu 2, având dimensiuni exterioare de 4,41 metri, respectiv 1,82 metri. De asemenea, ampatamentul a crescut cu 1 cm pentru a facilita spaţiul interior, în schimb înălţimea a scăzut cu 2 cm, dar fără a afecta spaţiul la cap.

Iar în privinţa esteticii, Hyundai ix35 preia destul de fidel tema lansată de conceptul ix-onic la Salonul de la Geneva şi este primul model care etalează noua grilă hexagonală. Din punct de vedere stilistic, evoluţia este mai mult decât evidentă şi de bun augur. De asemenea, acesta beneficiază de motorizări mult mai performante. Cea mai cerută motorizare va fi cea Diesel de 2.0 litri, care vine în două versiuni de putere, 136 CP şi 181 CP. Totuşi din Noiembrie 2010 se va mai introduce o motorizare Diesel economică 1.7 de 113 CP, probabil pe versiunile de bază.

Cei care preferă benzina vor avea de ales dintre un 2.0 litri de 164 CP şi un 1.6 de 138 CP, cu menţiunea că unitatea mai mică poate fii comandată din 2010. Toate motorizările vor fi cuplate la cutii manuale cu 6 trepte, existând şi o unitate automată, oferită însă doar în combinaţie cu propulsoarele Diesel.

Evoluţia calitativă înseamnă şi o echipare mai bogată şi un plus de tehnologie. Astfel, Hyundai ix35 vine în standard cu buton de start şi cheie inteligentă, un ecran de 3,5 inchi, ascuns în oglinda retrovizoare, pentru a facilita manevrele de parcare şi cu navigaţie prin satelit integrată (ca opţional). Jante pe 16 inchi de aliaj sunt în standard, dar pot fi comandate şi unele pe 18. Vânzările oficiale vor debuta în primăvara următoare cu preţuri care vor gravita în jurul a 18.000 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.