Volkswagen Golf 7 GTI: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Andrei Nan acum 8 ani Prezentari

Germanii de la Volkswagen au publicat primele detalii şi imagini oficiale cu versiunea de serie a noului Golf 7 GTI, care a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto Paris 2012 alături de varianta standard a lui Volkswagen Golf 7.

Pentru prima dată în istorie, Volkswagen Golf GTI va fi disponibil în două variante de putere. Motorul pe benzină de 2,0 litri TSI dezvoltă 220 CP, putere care poate fi crescută la 230 CP cu ajutorul pachetului de fabrică GTI Performance. Pe lângă creşterea puterii cu 10 CP, pachetul GTI Performance vine şi cu un diferenţial blocant pentru puntea faţă. Atât în versiunea standard, cât şi în versiunea Performance, motorul de 2,0 litri livrează un cuplu maxim de 350 Nm.

Cifrele oficiale spun că un Volkswagen Golf 7 GTI normal accelerează de la zero până la 100 km/h în 6,5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 246 km/h, în timp ce versiunea cu 230 CP face suta în 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Ambele versiuni de putere sunt echipate cu sistemul Stop/Start şi respectă standardul de poluare EU-6 care va intra în vigoare în 2014.

Puterea este transmisă către puntea din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte, însă Volkswagen nu a uitat să ofere, pe lista de opţionale, o cutie de viteze automată cu şase trepte şi ambreiaj dublu DSG.

Exteriorul are parte de tuşele de design specifice unui model GTI de la Volkswagen. Astfel, grila radiatorului are accente roşii, care la noul Golf 7 GTI se continuă în interiorul blocurilor optice, iar stopurile cu LED-uri sunt fumurii. Pachetul stilistic exterior e completat de praguri laterale redesenate, un eleron pe capota portbagajului, un difuzor de aer încorporat în bara din spate şi jante din aluminiu de 17 inci, îmbrăcate în anvelope cu dimensiunea de 225/45 R17.

Interiorul lui Golf 7 GTI a primit o tapiţerie tartan pentru scaunele sport standard, precum şi un volan cu baza dreaptă, tapiţerie de culoare neagră pentru plafon şi lumini ambientale de culoare roşie.

Lista de comenzi pentru clienţii din Germania va fi deschisă în 5 martie 2013, cu un preţ de pornire de 28.350 de euro.

Volkswagen Golf 7 GTI va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2013.Comentarii
Inchide