Opel Corsa OPC Nurburgring Edition - cea mai puternică versiune

Cel mai puternic model Opel Corsa OPC va fi produs în doar 500 de exemplare şi va purta un apelativ prestigios: Nurburgring Edition. Îi spunem bun venit celui mai nou hot-hatch de clasă mică.

Dacă 192 CP nu vi se păreau de ajuns pentru Opel Corsa OPC, germanii vă oferă o ediţie specială mai potentă şi cu un aspect mai agresiv: Opel Corsa OPC Nurburgring Edition. Care se evidenţiază prin mai multe caracteristici.

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition este cea mai puternica versiune Corsa

În primul rând, motorul este mai puternic, graţie resoftării unităţii electronice de control şi a adoptării unei noi evacuări din inox. Acum, micul turbo de 1,6 litri este capabil de 210 CP şi de un cuplu maxim de 280 Nm - ceea ce înseamnă o creştere a puterii cu 18 CP, respectiv a cuplului cu 14 Nm.

Prin urmare, demarajul 0-100 km/h este mai bun cu 0,4 secunde, cifrându-se la 6,8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 230 km/h (cu 5 km/h mai mare decât un Corsa OPC). Valori o idee mai bune decât ale lui VW Polo GTI (1.4 TSI - 180 CP) sau Renault Clio RS (2.0 - 201 CP), principalii rivali.

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition are acum 210 CP, iar demarajul 0-100 km/h se face in 6,8 secunde

Pentru ca Opel Corsa OPC Nurburgring Edition să pună pe asfalt cât mai eficient puterea, inginerii au setat suspensia mai sportiv (cu ajutorul specialiştilor de la Bilstein), sistemul de frânare a fost realizat de Brembo, sistemul de control al stabilităţii a fost regândit, iar maşina a primit un diferenţial cu alunecare limitată.

Din punct de vedere estetic, modificările nu sunt mari, deoarece Corsa OPC oricum are cam cel mai agresiv aspect în categoria sa. Totuşi, pentru îmbunătăţirea aerodinamicii, a fost adaptat un splitter frontal, iar eleronul de pe hayon este mai proeminent. De asemenea, cele două evacuări rotunde sunt o carte de vizită suficient de vizibilă.

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition costa peste 27.000 euro si va fi produs in 500 exemplare

Pentru Opel Corsa OPC Nurburgring Edition se oferă două culori exclusive: verde Grasshopper şi roşu Hena, în timp ce jantele de 18 inch au un design special. Interiorul nu a fost personalizat nici el prea mult, având dreptul la o pereche de scaune Recaro mai sportive, logo-uri "Nurburgring", cusătură albă pentru tapiţeria din piele sau inserţii speciale piano black.

Preţul în Germania pentru Opel Corsa OPC Nurburgring Edition va porni de la 27.650 euro, cu 4.000 euro mai mult decât un Corsa OPC normal. Suma, însă, este justificată de modificările tehnice şi gradul de exclusivism pe care îl va avea maşina: doar 500 de exemplare vor fi produse.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.