Peugeot RCZ R este leul top-model

Autor: Oraan Mărculescu 11 iul. 2013 Prezentări

Noul Peugeot RCZ R a fost prefigurat de conceptul cu acelaşi nume la Salonul Auto Paris 2012, când a primit un bun feedback din partea marelui public. Deşi premiera mondială este prevăzută pentru Salonul Auto Frankfurt 2013, RCZ R îşi va face apariţia în avanpremieră la Goodwood 2013, în acest weekend.

Peugeot RCZ R urmează să fie cel mai puternic Peugeot din gama actuală, puterea motorului fiind de 271 CP. O valoare respectabilă, mai ales dacă ne gândim că motorul turbo are o cilindree de numai 1,6 litri – puterea litrică ajunge la 169 CP/litru, RCZ R fiind destul de aproape de A 45 AMG (2,0 litri, 360 CP, 181 CP/litru).

Faţă de versiunea de 200 CP (care se regăseşte şi pe modele Citroen, Mini şi BMW), motorul de pe RCZ R beneficiază de multiple modificări, de la reproiectarea blocului motor şi pistoane speciale, fabricate de MAHLE Motorsport, până la sistemul turbo Twin Scroll cu o presiune mai mare şi colectoarele de evacuare mai mari.

RCZ R este oferit cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, ceea ce îi asigură maşinii un demaraj 0-100 km/h în 5,9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Interesant, consumul oficial se cifrează la 6,3 litri/100 km, cu 0,1 litri/100 km mai mic decât la versiunea de 200 CP.

Cei interesaţi de comportament cât mai sportiv se vor bucura să audă că Peugeot RCZ R beneficiază de un diferenţial cu alunecare limitată Torsen, în timp ce garda la sol coborâtă cu 10 mm şi jantele de 19 inci contribuie la o ţinută de drum care ni se promite de invidiat.

Preţul noului Peugeot RCZ R se estimează că va fi mai mic decât al unor rivali precum Audi TTS sau Volkswagen Scirocco R, oficialii francezi sperând ca noua versiune sportivă să readucă Peugeot în atenţia amatorilor de maşini performante.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide