BMW M3 by G-Power – până la 730 CP!

Autor: Dan Vache acum 14 ani Tuning auto

V8-ul lui M3 ajunge pana la 635 CPAm putea spune că tunerul G-Power pune punctul pe i în lumea tuningului. Sau pe g, depinde de punctele de vedere…

După ce BMW M5 Hurricane a "spart gura târgului" cu 730 CP şi 360 km/h, devenind cel mai rapid sedan de stradă, G-Power a realizat o versiune RS, şi mai performantă. Iar acum a venit rândul fratelui mai mic BMW M3 să beneficieze de tratamentul G-Power, indiferent de ce versiune de caroserie este vorba: M3 Coupe, M3 Cabrio sau M3 Sedan.

Programul de bază presupune o putere maximă de 525 CP, graţie unui compresor mecanic, modificării injectoarelor şi a evacuării, precum şi a reprogramării unităţii ECU. Următorul stagiu înseamnă o putere de 550 CP şi un cuplu de 525 CP, dar de ce să te opreşti aici, când stagiul 3 îţi oferă 635 CP şi un cuplu motor de 610 Nm! Bineînţeles, modificările la motorul V8 sunt mult mai mari, iar compresorul este altul.

Cu V10, M3 ajunge la 730 CPDacă 200 CP suplimentari tot nu sunt suficienţi, G-Power poate recurge la înlocuirea motorului cu V10-le de pe M5. Care poate dezvolta între 550 şi 730 CP, deci cu până la 310 CP în plus faţă de V8-ul lui BMW M3. Şi toate acestea în condiţiile în care maşina beneficiază de un tratament estetic foarte cuminte, cu modificări subtile în ce priveşte spoierele şi pragurile.

Cine vrea un superlook pe lângă această superputere, poate apela la alt tuner, de exemplu Hamann, AC Schnitzer sau Lumma Design.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide