Cea mai rapidă maşină pe GPL este un... BMW M5 G-Power

Vitezomanii care ţin la buzunarul lor pot alege acum un supercar alimentat cu GPL. Şi care a obţinut recordul de cea mai rapidă maşină de serie pe GPL. Este vorba de un BMW M5 G-Power Hurricane GS. Surprinşi?

Cea mai rapidă maşină pe GPL este un... BMW M5 G-Power Cea mai rapidă maşină pe GPL este un... BMW M5 G-Power

Cei de la G-Power au început să îşi facă un obicei din atransforma BMW-urile foarte puternice în monştri de şosea.După ce BMW M5 G-Power Hurricane a câştigat titulatura de cel mai rapidsedan din lume, au urmat şi alte creaţii la fel de potente.

Cea mai rapidă maşină cu GPL: BMW M5 G-Power Hurricane GS

Acum, însă, vorbim de o combinare a puterii cu... un consum mairedus. Cum? Simplu: adoptarea unui sistem GPL pe BMW M5G-Power Hurricane. Puterea motorului V10 ajunge la "doar"660 CP, iar cuplul maxim are valorea de 650 Nm. Cifre destul deimpresionante, dar nu la nivelul extrem cu care ne-a obişnuitG-Power până acum.

Totuşi, ideea este alta: faţă de un M5 G-Power "obişnuit" (adicăalimentat doar cu benzină), această versiune alimentată cuGPL consumă cu 50% mai puţin, iar emisiile CO2 sunt cu15% mai reduse. Ceea ce poate părea tentant pentruecologiştii care vor un demaraj 0-100 km/h în numai 4,6 secunde sausă-şi testeze adrenalina la viteza maximă de 333,13 km/h, de câteste capabil acest Hurricane GS.

Motorul lui BMW M5 G-Power Hurricane GS are un sistem LPG secvential pentru fiecare rand de cilindri

Motorul beneficiază de câte un sistem LPG secvenţialpentru fiecare rând de cilindri, două compresoare mecaniceASA, un intercooler generos, iar unitatea ECU a fost reconfigurată.Jantele de 20" Silverstone Clubsport sunt încălţate cu pneuriMichelin, de mare performanţă, iar sistemele frânare şi suspensiasunt noi.

Costul pentru modificarea unui M5 normal într-un BMW M5G-Power Hurricane ajunge la 40.000 euro, incluzând şisetul de jante. Dar măcar ai parte de cel mai rapid sedan propulsatde GPL, nu?

BMW M5 G-Power Hurricane GS consuma cu 50% mai putin si are emisii CO2 cu 15% mai mici