Cea mai rapidă maşină pe GPL este un... BMW M5 G-Power

Vitezomanii care ţin la buzunarul lor pot alege acum un supercar alimentat cu GPL. Şi care a obţinut recordul de cea mai rapidă maşină de serie pe GPL. Este vorba de un BMW M5 G-Power Hurricane GS. Surprinşi?

Cea mai rapidă maşină pe GPL este un... BMW M5 G-Power Cea mai rapidă maşină pe GPL este un... BMW M5 G-Power

Cei de la G-Power au început să îşi facă un obicei din a transforma BMW-urile foarte puternice în monştri de şosea. După ce BMW M5 G-Power Hurricane a câştigat titulatura de cel mai rapid sedan din lume, au urmat şi alte creaţii la fel de potente.

Acum, însă, vorbim de o combinare a puterii cu... un consum mai redus. Cum? Simplu: adoptarea unui sistem GPL pe BMW M5 G-Power Hurricane. Puterea motorului V10 ajunge la "doar" 660 CP, iar cuplul maxim are valorea de 650 Nm. Cifre destul de impresionante, dar nu la nivelul extrem cu care ne-a obişnuit G-Power până acum.

Totuşi, ideea este alta: faţă de un M5 G-Power "obişnuit" (adică alimentat doar cu benzină), această versiune alimentată cu GPL consumă cu 50% mai puţin, iar emisiile CO2 sunt cu 15% mai reduse. Ceea ce poate părea tentant pentru ecologiştii care vor un demaraj 0-100 km/h în numai 4,6 secunde sau să-şi testeze adrenalina la viteza maximă de 333,13 km/h, de cât este capabil acest Hurricane GS.

Motorul beneficiază de câte un sistem LPG secvenţial pentru fiecare rând de cilindri, două compresoare mecanice ASA, un intercooler generos, iar unitatea ECU a fost reconfigurată. Jantele de 20" Silverstone Clubsport sunt încălţate cu pneuri Michelin, de mare performanţă, iar sistemele frânare şi suspensia sunt noi.

Costul pentru modificarea unui M5 normal într-un BMW M5 G-Power Hurricane ajunge la 40.000 euro, incluzând şi setul de jante. Dar măcar ai parte de cel mai rapid sedan propulsat de GPL, nu?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.