Compresor mecanic pentru Mazda MX-5, de la BBR

Cei de la BBR (Brodie Britain Racing) au creat două pachete de tuning pentru decapotabila japoneză Mazda MX-5, pachete care se rezumă creşterea puterii motorului prin adăugarea unui compresor mecanic.

Compresor mecanic pentru Mazda MX-5, de la BBR Compresor mecanic pentru Mazda MX-5, de la BBR

Tunerul britanic BBR a pus pe piaţă două pachete de tuning pentru ultima generaţie a decapotabilei japoneze Mazda MX-5. În ultimele 12 luni, englezii au lucrat la kiturile lor de creştere a puterii motorului prin montarea unui compresor mecanic de provenienţă Cosworth, iar rezultatele sunt următoarele:

Kitul Stage One include, printre altele, un compresor mecanic Eaton MP62, un intercooler, un modul electronic de control al motorului StarChip, injectoare noi şi un filtru de aer nou.

Cu aceste modificări, motorul de 1,8 litri de pe Mazda MX-5 dezvoltă 217 cai putere şi 238 Nm, cu 93 CP şi 72 Nm mai mult decât varianta de fabrică, în timp ce puterea standard de 160 de cai a motorului de 2,0 litri a fost crescută cu 81 CP, iar cuplul maxim cu 69 Nm.

Pentru cei care vor şi mai multă putere, BBR a pus la dispoziţia publicului şi kitul Stage Two care, pe lângă îmbunătăţirile aduse de pachetul Stage One, vine cu un sistem nou de evacuare, un filtru de aer de performanţă şi un modul electronic de control al motorului mai agresiv.

Astfel, puterea motorului de 1,8 litri ajunge la 231 de cai putere, iar motorul de 2,0 litri ajunge să producă 258 de cai putere.

Preţul pentru primul pachet e de 6.180 de euro dacă va fi montat în atelierul BBR şi de 5.310 euro dacă va fi montat acasă, în timp ce kitul Stage Two costă 7.910 de euro cu montare inclusă sau 6.750 de euro pentru cei care vor să se murdărească pe mâini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.