Fiat 550 Italia: Fiat 500 cu motor de Ferrari

Autor: Laurenţiu Florescu acum 8 ani Tuning auto

Fiat 500 nu este nici pe departe un model sportiv, acesta remarcându-se prin design-ul retro şi starea de bucurie pe care ţi-o transmite atunci când eşti la volan. Nici măcar „supăratul” Abarth nu poate pune probleme unei maşini cu adevărat sportivă. Propunerea celor de la Lazzarini Design, Fiat 550 Italia, poate schimba aceste lucruri şi le poate da emoţii chiar şi unor supercar-uri cu acte în regulă.

După cum ne spune şi numele, Fiat 550 Italia are legătură cu modelul Ferrari 458 Italia. După ce s-au efectuat câteva măsurători, casa de design italiană a constatat că micul Fiat poate accepta un „transplant de inimă” de la un Ferrari 458 Italia. Totuşi, ecartamentul va trebui mărit cu aproape 30 cm pentru ca propulsorul V8 şi cutia de viteze să poată fi montate în siguranţă.

Motorul a fost detunat de la 562 CP la 550 CP, valoare care face parte din numele conceptului. Pentru a compensa masa propulsorului, Lazzarini Design propune montarea unor contra-greutăţi pe puntea faţă pentru o manevrabilitate sporită. Aceste modificări ar aduce masa modelului italian în dreptul valorii de 1.000 kg. În prezent, casa de design italiană caută investitori pentru a fabrica un concept funcţional. După spusele lor, costurile s-ar ridica la suma de 550.000 euro.Comentarii
Inchide