Lamborghini Gallardo Superleggera EDO Competition

Lamborghini Gallardo Superleggera este deja o maşină exclusivistă. Nu suficient de exclusivistă pentru specialistul EDO, se pare.

Lamborghini Gallardo SuperleggeraDacă despre Lamborghini Gallardo Superleggera putem afirma că este un răspuns dat lui Ferrari F430 Scuderia, atunci Gallardo tunat de EDO Competition ar putea fi un concurent pentru Ferrari 430 Novitec Rosso?

Nu prea, deoarece EDO nu s-a complicat cu modificări de amploare asupra motorului - V10-le rămâne tot aspirat, dar ajunge la 560 CP, aceeaşi putere ca a noului Lamborghini Gallardo LP560. Această putere este atinsă la 8.250 CP, iar cuplul maxim ajunge la valoarea de 540 Nm/6.800 rpm. Suficient pentru ca demarajul până la 100 km/h să dureze 3,7 secunde, iar până la 200 km/h doar 11,7 secunde, în timp ce viteza maximă atinge 320 km/h.

Un motor V10 de 560 CPDacă Novitec Rosso a optat pentru grefarea unui compresor mecanic dublu pentru Ferrari 430 Scuderia, cei de la EDO s-au rezumat la modificările ţinând de cartografia unităţii centrale, admisiei din fibră de carbon, dar, mai ales, prin adoptarea unei noi tubulaturi de evacuare, cu un nou sistem catalitic. De asemenea, sunetul evacuărilor poate fi modificat de la un buton de pe bord, care acţionează o supapă.

Alte modificări ale maşinii cuprind coborârea suspensiei cu 15 mm şi adoptarea unor jante de 19" din trei bucăţi, dar şi un nou sistem de monitorizare a presiunii în pneuri. Despre preţul acestor modificări, nici o informaţie, dar suntem siguri ca Lamborghini Gallardo Superleggera EDO Competition este ceva mai ieftin decât Ferrari 430 Novitec Rosso, chiar dacă performanţele de pe hârtie sunt foarte apropiate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.