Saab diesel-ethanol by BSR

Tunerul suedez BSR se ocupă cu... ecologia. Mai exact, acesta prezintă în premieră prima maşină cu motor diesel care poate funcţiona şi cu bioetanol E95, un Saab 9-3 TTid.

Saab diesel-ethanol by BSR Saab diesel-ethanol by BSR
BSR a realizat un kit de transformare a motorului diesel de pe un Saab 9-3, astfel încât maşina poate fi alimentată şi cu bioetanol E95 (95% etanol). În plus, consumul este mai scăzut, performanţele îmbunătăţite, iar emisiile mult reduse.

Primul diesel cu bioetanol E95Modificările au fost aduse în special camerei de combustie din cilindru, sistemului de alimentare şi cartografiei computerului central. Rezultatele: putere maximă de 195 CP şi un cuplu maxim de 410 Nm, în timp ce consumul mediu a fost redus la aproximativ 5 litri/100 km. Revoluţionară, cel puţin pe hârtie, este reducerea emisiilor de CO2 fosil cu 95%, precum şi a celorlalte emisii periculoase de hidrocarburi şi oxizi de azot, în timp ce particulele au fost eliminate aproape complet.

Noua propunere a celor de la BSR va fi arătată publicului în cadrul salonului auto de la Malmo, capitala suedeză.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.