Upgrade: Brabus SV12 R pe baza lui Mercedes S-Class

Cei de la Brabus nu acceptă compromisuri: au revenit asupra limuzinei Brabus SV12 şi au făcut-o cea mai puternică limuzină de lux din lume în acest moment.

Upgrade: Brabus SV12 R pe baza lui Mercedes S-Class Upgrade: Brabus SV12 R pe baza lui Mercedes S-Class

Anul trecut, cei de la Brabus au luat limuzina Mercedes S600 şi au transformat-o în Brabus SV12 R, prin modificarea motorului V12 bi-turbo: creşterea cilindreei de la 5,5 litri la 6,3 litri, a puterii de la 517 CP la 750 CP, iar a cuplului maxim de la 830 Nm la 1.100 Nm.

Anul acesta era cazul unui upgrade, pentru ca Brabus să se distanţeze mai mult de versiunea de top Mercedes S65 AMG. Aşa încât Brabus SV12 R atinge acum 800 CP şi un cuplu maxim de 1.420 Nm, la doar 2.100 Nm. Bineînţeles, cutia de viteze automată a fost ranforsată pentru a nu ceda din cauza imensului cuplu.

Dacă precedentul Brabus SV12 R se lăuda cu performanţe de genul 0-100 km/h în doar 4 secunde şi cu o viteză maximă de 340 km/h, noua versiune de 800 CP depăşeşte limitele: demarajul până la 100 km/h este mai bun cu 0,1 secunde (doar 3,9 secunde), iar viteza maximă este mai mare cu 10 km/h, cifrându-se la 350 km/h.

Prin urmare, Brabus SV12 R cu 800 CP este, în acest moment, cea mai rapidă limuzină de lux. Ceea ce aduce cu sine şi alte upgrade-uri tehnice, la suspensie, direcţie şi tren de rulare. Din punct de vedere stilistic, la exterior nu există modificări care să anunţe acest upgrade.

În interior, însă, cuvântul de ordine este opulenţa, cu tapiţerie de piele Alcantara peste tot şi inserţii din lemn de esenţă tare. Foarte important este faptul că Brabus a integrat în SV12 R cam tot ce se putea din gadgeturile Apple, într-un sistem complet iBusiness, transformând maşina într-un birou mobil pentru afaceriştii secolului XXI.

Aşa cum pentru precedenta versiune preţul a fost un lucru pe care Brabus a "uitat" să îl comunice, nici în cazul noii versiuni Brabus SV12 R de 800 CP nu avem o sumă. Dar e clar că, din moment ce vorbim de cea mai rapidă limuzină de lux a momentului, nu va deranja pe nimeni dacă preţul maşinii va rivaliza cu al unui Rolls Royce, nu?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.