Volkswagen Beetle cu 500 de cai-putere, prezentat la SEMA

Germanii de la Volkswagen au fost prezenţi la salonul de tuning SEMA din Las Vegas cu cinci modele Beetle şi un Golf 6. Dintre acestea, o „buburuză” denumită „Ultimate Super Beetle” ne-a atras atenţia. De ce? Simplu, pentru că are nu mai puţin de 500 de cai-putere.

Volkswagen Beetle cu 500 de cai-putere, prezentat la SEMA Volkswagen Beetle cu 500 de cai-putere, prezentat la SEMA

Volkswagen a prezentat la salonul de tuning SEMA din Las Vegas un Beetle denumit „Ultimate Super Beetle”. Construit în colaborare cu specialiştii de la APR şi cu cei de la VWvortex, conceptul e bazat pe modelul Beetle Turbo cu motor de 2,0 litri TFSI care, în formă standard, produce 200 de cai-putere.

Dar acesta nu e nici pe departe un Beetle standard. Cu ajutorul unui turbocompresor APR Stage IV GTX, a unui intercooler de performanţă, dar şi a unei serii de modificări Stage IV, care include modificarea softului modulului electronic de control al motorului, o galerie de admisie performantă şi pistoane întărite, motorul de 2,0 litri dezvoltă acum 500 de cai-putere.

Şi pentru că 500 CP sunt prea mulţi doar pentru puntea din faţă, cei de la APR au montat pe Beetle un sistem de tracţiune integrală 4MOTION, pe care l-au luat de pe un Golf R.

Celelalte modificări sunt reprezentate de un ambreiaj de curse, componente noi pentru suspensie, unele dintre care au fost luate de pe un Audi TT RS, un sistem de frânare cu etriere cu şase pistonaşe, jante de 19 ţoli, un pachet aerodinamic pentru exterior şi scaune sport Recaro pentru interior.

Pe lângă „Ultimate Super Beetle”, Volkswagen a venit la SEMA 2012 cu alte patru modele Beetle modificate, dar şi cu un Golf 6 R.

Salonul SEMA se desfăşoară în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2012 în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.