VW Polo by ABT la Frankfurt

Gama VW Polo nu prea a avut cu ce se lăuda la Frankfurt, dar au făcut--o în schimb cei de la ABT care au venit cu un tuning îndrăzneţ.

VW Polo by ABT la Frankfurt VW Polo by ABT la Frankfurt

VW a anunţat de curând că viitorul hot hatch VW Polo GTI va apărea în viitor cu un motor 1.4 turbo de 200 CP. Acest cuantum de putere îl recomandă ca pe o propunere serioasă într-un segment disputat. Până atunci însă cei care speculează cererea reziduală de Polo GTI sunt cei de la ABT care prezintă un tuning la subcompacta germană. Totuşi tunerul german speculează exact ceea ce îi va lipsi lui Porsche GTI şi anume aspectul sportiv.

În buna tradiţie VW, cu siguranţă, VW Polo GTi nu va rupe gura târgului, dar exemplarul ABT tocmai aici încearcă să speculeze. Viniluri pe laterale, jante negre, difuzor posterior şi evacuare dublă centrală, astea sunt principalele ingredente, pe care probabil nu le vom vedea pe GTI în aceeaşi realizare. În schimb, Polo ABT nu poate ridica nicio pretenţie în termeni de putere, creşterea fiind minoră. În cazul versiunilor Diesel, cel de 90 CP este dus la 110, iar cel de 105 este urcat la 130 CP.

O propunere interesantă va fi şi unitatea de 1.2 litri TSI care în standard dezvoltă 105 CP, dar din atelierul ABT a ieşit cu 130 CP. Totuşi faţă de 200, acest TSI pare o variantă "light" a adevăratei experienţe. Vom vedea însă cum bolidul de serie va reuşi să impresioneze.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.