Kawasaki prezintă la Tokyo motocicleta care se transformă

Scena Salonului Auto de la Tokyo a fost acaparată de automobile, însă cei de la Kawasaki au ştiut să se facă remarcaţi prin conceptul J, o motocicletă futuristă

Kawasaki prezintă la Tokyo motocicleta care se transformă Kawasaki prezintă la Tokyo motocicleta care se transformă

Botezată J Concept, motocicleta - cel puţin la prima vedere - propusă de Kawasaki vine să completeze suita de concepte futuriste prezentate la Tokyo, printre care amintim şi creaţiile Nissan: IDx Nismo şi Freeflow sau Mitsubishi GC-PHEV.

Japonezii nu au oferit prea multe detalii tehnice despre conceptul lor, însă în principiu vorbim despre un triciclu electric care îşi poate schimba configuraţia în funcţie de viteza cu care utilizatorul doreşte să ruleze.

Astfel, pentru a rula la viteze mari, cele două roţi din faţă se apropie una de alta şi coboară structura motocicletei aproape de asfalt, formând o siluetă aerodinamică, în timp ce roata spate extrem de lată rămâne în aceeaşi poziţie.

În cazul în care se doreşte o deplasare la viteze mici, prin zone urbane, furca pivotează, roţile din faţă se depărtează şi conceptul devine un triciclu în adevăratul sens al cuvântului, favorizând o poziţie de condus mai înaltă şi astfel o manevrabilitate sporită.

O altă soluţie inedită este lipsa unui ghidon sau a unui volan de orice fel, iar cei de la Kawasaki spun că virajele se iau prin acţionarea separată a două mânere care acţionează roţile din faţă.

Voi ce părere aveţi, este J Concept o soluţie realizabilă şi utilă?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.