Kawasaki prezintă la Tokyo motocicleta care se transformă

Autor: ProMotor 26 nov. 2013 Custom & Concept

Botezată J Concept, motocicleta – cel puţin la prima vedere – propusă de Kawasaki vine să completeze suita de concepte futuriste prezentate la Tokyo, printre care amintim şi creaţiile Nissan: IDx Nismo şi Freeflow sau Mitsubishi GC-PHEV.

Japonezii nu au oferit prea multe detalii tehnice despre conceptul lor, însă în principiu vorbim despre un triciclu electric care îşi poate schimba configuraţia în funcţie de viteza cu care utilizatorul doreşte să ruleze.

Astfel, pentru a rula la viteze mari, cele două roţi din faţă se apropie una de alta şi coboară structura motocicletei aproape de asfalt, formând o siluetă aerodinamică, în timp ce roata spate extrem de lată rămâne în aceeaşi poziţie.

În cazul în care se doreşte o deplasare la viteze mici, prin zone urbane, furca pivotează, roţile din faţă se depărtează şi conceptul devine un triciclu în adevăratul sens al cuvântului, favorizând o poziţie de condus mai înaltă şi astfel o manevrabilitate sporită.

O altă soluţie inedită este lipsa unui ghidon sau a unui volan de orice fel, iar cei de la Kawasaki spun că virajele se iau prin acţionarea separată a două mânere care acţionează roţile din faţă.

Voi ce părere aveţi, este J Concept o soluţie realizabilă şi utilă?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide