BMW lansează R 18. Are cel mai mare motor boxer cu doi cilindri – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 06 apr. 2020 Motociclete noi

Cu noul R 18, BMW Motorrad intră în segmentul cruiserelor. Acesta îmbină designul clasic cu tehnologie simplă, dar contemporană.

„Inima” noului BMW R 18 este noul motor boxer cu doi cilindri – supranumit „Big Boxer”. Atât aspectul său impresionant, cât şi tehnologia sa reflectă o continuare a motoarelor boxer răcite cu aer tradiţionale, care au oferit momente pline de inspiraţie de când a început producţia BMW Motorrad, în 1923.

Galerie foto

BMW R 18 are cel mai mare motor boxer cu doi cilindri

Cel mai mare motor boxer cu doi cilindri din toate timpurile are o capacitate de 1.802 cmc. Puterea maximă este de 67 kW (91 CP) la 4.750 rpm. De la 2.000 la 4.000 rpm, un cuplu de peste 150 Nm este disponibil în orice moment, şi această forţă de tracţiune absolută este combinată cu un sunet plin şi melodios.

Cadru din ţeavă de oţel de tip dublu leagăn

Partea principală a ciclisticii noului R 18 este cadrul din ţeavă de oţel de tip dublu leagăn. Designul său perpetuează tradiţia îndelungată BMW Motorrad în ceea ce priveşte acest tip de cadru. Calitatea deosebită a fabricaţiei şi o atenţie impresionantă la detalii este evidentă şi din caracteristici precum îmbinările sudate între ţevile de oţel şi piese turnate sau forjate. Precum legendarul BMW R 5, bascula – cu un design similar – înconjoară transmisia cu arbore într-un stil autentic, prin îmbinări cu şurub.

Trei moduri de pilotaj

Noul R 18 oferă trei moduri de pilotaj standard: „Rain”, „Roll” şi „Rock” (neobişnuite în acest segment), pentru a se putea adapta la preferinţele fiecărui rider. Echiparea standard include şi ASC (Automatic Stability Control, dezactivabil), care asigură un nivel ridicat de siguranţă în pilotaj. În plus, noul R 18 este echipat în standard cu controlul electronic al frânei de motor (MSR). Printre alte opţiuni, există un sistem de asistenţă la mersul cu spatele, pentru a facilita manevrele la viteze mici, în timp ce funcţia Hill Start Control facilitează pornirea în rampă.

Elementele suspensiei noului BMW R 18 renunţă voit la opţiunile de reglaj electronic. În locul acestora, o furcă telescopică şi un monoamortizor montat central cu acţiune progresivă şi pretensionare reglabilă asigură un control superior al mişcării roţilor şi un confort foarte bun al suspensiei.

Ca şi la legendarul BMW R 5, jambele furcii telescopice sunt îmbrăcate în manşoane. Diametrul jambelor este 49 mm, în timp ce cursa suspensiei este de 120 mm pe faţă şi 90 mm pe spate. Sistemul de frânare al noului BMW R 18 constă într-o frână cu două discuri pe faţă şi una cu un singur disc pe spate, combinate cu etriere fixe cu patru pistonaşe. Jantele cu spiţe asigură un look foarte elegant.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide