BMW F 650 GS - test în RO

Recunosc din capul locului că BMW F 650 GS este genul de motor care mi se potriveşte ca o mănuşă. Iar această a treia generaţie m-a făcut să mă simt puţin ca personajele drogate din "Stăpânul inelelor".

BMW F 650 GS - test în RO BMW F 650 GS - test în RO

Un cal bun la toateDacă tot am vorbit de trilogia aia lungă şi stufoasă, cu vrăjitorul alb şi hobbitul Frodo, să ne amintim puţin de faptul că aproape toate personajele au folosit, la un moment dat, serviciile cailor. Caii - precursorii motocicletelor, nu?

Cai care alergau destul de repede, care erau "manevrabili" în confruntări, care se căţărau destul de bine pe coclauri. La fel este şi BMW F 650 GS - un all rounder. Probabil cel mai cunoscut all-rounder de categorie medie, ajuns acum la acea de a treia generaţie.

Personal, nu mă dau în vânt după vitezane, carenatele sexy fiind prea periculoase pentru şoselele, traficul şi neatenţia şoferilor de la noi. Nici chopperele majestuoase nu mă atrag prea mult, nefiind un fan al lustruitului elementelor cromate la fiecare pauză. Cât despre motoarele enduro puriste, mă rezum la a-i admira pe nebunii care le folosesc pentru a se căţăra pe unde nu este neapărat nevoie...

Touringurile long-range sunt prea mari pentru constituţia mea, iar naked-urile, deşi arată super, au destule dezavantaje în condiţii normale de rulare. Aşa încât un motor ca şi BMW F 650 GS, bun la toate, dar care nu excelează în nici un domeniu, este ceea ce mi se potriveşte.

Sună ca şi cum aş fi subiectiv?

Citeşte mai departe în pagina următoare »