14 Iulie în istoria automobilistică

14 Iulie este prilej de sărbătoare pentru Ferrari, acum 49 de ani Scuderia reuşind să se impună pentru prima dată într-un Grand Prix F1.

14 Iulie în istoria automobilistică 14 Iulie în istoria automobilistică

14 Iulie 1951 - Ferrari a început să îşi ţeasă blazonul de cea mai galonată echipă de Formula 1 pe data de 14 Iulie 1951, atunci când pentru întâia dată în istoria Grand Prix-urilor, un "Căluţ cabrat" a trecut linia de sosire primul. Evenimentul s-a consemnat pe circuitul de la Silverstone iar eroul care a adus victoria a fost Froilan Gonzalez. La acea vreme Ferrari se afla la mare rivalitate cu Alfa Romeo, constructor la care Enzo Ferrari şi-a făcut practic mâna, lucrând acolo pentru 20 de ani. Argentinianul Jose Froilan Gonzalez a reuşit atunci să îl depăşească pe un alt argentinian de legendă Jose Manuel Fangio, cel care era pe atunci steaua Formulei 1 şi pilotul Alfa Romeo.

Ferrari a avut însă nevoie de ceva mai mult timp pentru a deveni puterea dominantă în Formula 1 şi deşi în anii '50 a bifat patru titluri mondiale la pilot, primul triumf la nivel de echipă s-a consemnat în 1961. În total Scuderia are 16 trofee la constructori, fiind de departe cea mai titrată echipă. Pe locul secund se află Williams, cu 9 titluri, adică la o distanţă considerabilă. Ultimul titlu Ferrari a venit în 2008, atunci când Felipe Massa şi Raikkonen au adus 172 puncte. McLaren nu a strâns decât 151 puncte, dar a dat campionul mondial Lewis Hamilton.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.