A fost ales constructorul nodului giratoriu suspendat de 35 de milioane de euro de pe Centura Bucureşti

Autor: ProMotor 01 mart. 2019 Știri auto
A fost ales constructorul nodului giratoriu suspendat de 35 de milioane de euro de pe Centura Bucureşti

Compania ITINERA SPA a fost desemnată astăzi câştigătoarea licitaţiei pentru contractul privind proiectarea şi execuţia nodului rutier pe Centura Bucureşti – DN4 (Olteniţa), km 29+500 – km 33+190, cu o valoare a propunerii financiare de 169.508.442,60 lei, fără TVA (echivalentul a 35,5 milioane euro, fără TVA).

Potrivit contractului, durata de realizare a acestui proiect este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Garanţia pentru execuţia lucrărilor, ofertată de ITINERA SPA, este de 10 ani.

Procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după expirarea perioadei legale de 10 zile de la transmitera comunicărilor privind rezultatul procedurii, în care pot fi depuse contestaţii. În situaţia în care vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora.

Nodul rutier Centura Bucureşti – DN4 (Oltenita) va fi unul denivelat şi presupune amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza fluxurile de trafic din zonă, inclusiv traficul feroviar.

Traseul amenajarii nodului rutier se desfăşoară între km 29+500 şi km 33+190, pe actuala centură a Capitalei.

Pe direcţia Bucureşti, nodul rutier va avea un sector de aproximativ 800 m şi pe direcţia Olteniţa un sector de 650 m, iar ambele sectoare vor încheia în sensuri giratorii. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide