Hot  Amendă record pentru depăşirea vitezei record!

Proprietarul unui Mercedes SLS a fost surprins de un radar fix de pe autostrada A12 cu viteza record de 290 km/h. Urmarea: reţinerea permisului de conducere, confiscarea maşinii şi o amendă de 3,5 ori mai scumpă decât maşina!

Amendă record pentru depăşirea vitezei record! Amendă record pentru depăşirea vitezei record!

Ouch! 720.000 euro amendă pentru depăşirea vitezei maxime legale! Nu auzi în fiecare zi aşa ceva.

Conform poliţei elveţiene, vineri 6 august 2010, un radar fix de pe autostrada elveţiană A12 a surprins un Mercedes SLS AMG cu viteza de 290 km/h, pe traseul Berna - Lausanne. Este vorba de un record, fiind cea mai mare depăşire a vitezei maxime legale pe autostrada A12.

Bineînţeles că maşina a fost oprită după câţiva kilometri de un echipaj de poliţie, iar şoferul de 37 de ani a fost reţinut, după ce i-au fost confiscate atât permisul de conducere, cât şi bolidul. Exact, maşina Mercedes SLS AMG a fost confiscată de poliţie.

Acum, să nu vă închipuiţi că şoferul a fost arestat şi băgat la închisoare - a trecut doar printr-un proces standard de identificare, i s-a luat declaraţia, după care a fost lăsat să plece. Fără maşină, evident, care a rămas în custodia poliţiei pentru cercetări, ca obiect al infracţiunii.

O infracţiune care este cotată la nu mai puţin de 720.000 de euro în Elveţia! Adică de peste 3 ori mai mare decât cea de 200.000 de euro încasată la începutul acestui an tot în Elveţia, de către şoferul unui Ferrari.

Rămâne de văzut dacă proprietarul SLS-ului va reuşi să scape în instanţă, însă mass media a arătat deja că este vorba despre un personaj foarte bogat, aşa încât presiunea publică va fi foarte mare - în cazul în care autorităţile de la ei ar vrea să aplice reţeta "comisionului basma curată" de la noi...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.