Apple a patentat un sistem steer-by-wire pentru maşini autonome

Autor: ProMotor 19 iul. 2019 Știri auto
Apple a patentat un sistem steer-by-wire pentru maşini autonome

O tehnologie brevetată de Apple dezvăluie că gigantul IT este în continuare interesat să se implice în industria auto, informează Carscoops.

Patently Apple a descoperit un patent solicitat acum doi ani de Apple, dar anunţat recent de U.S. Patent and Trademark Office. Patentul este pentru arhitectura de suspensie a unei maşini şi încorporarea unui sistem steer-by-wire.

Sistemul steer-by-wire elimină legatura mecanică între volan şi sistemul de direcţie. Există numeroase avantaje pentru folosirea unui asemenea sistem, printre care lipsa vibraţiilor care în mod normal sunt transmise către volan.

Într-un sistem convenţional de direcţie, întoarcerea volanului este transferată, printr-o serie de mecanisme, către roţi. Prin sistemul steer-by-wire, comenzile şoferului sunt monitorizare de senzori şi transmise electronic către roţi, fără a mai necesita o legătură mecanică.

Sistemul de direcţie şi suspensia din patentul Apple s-ar potrivi cel mai bine la un vehicul autonom. Totodată, cu ajutorul lor s-ar obţine o uzură mai mică a anvelopelor şi o stabilitate sporită.

Cu toate acestea, este dificil de spus dacă Apple va lansa acest sistem pe piaţă, pentru că în cei doi ani de când a lansat cererea pentru patent s-au întâmplat multe cu proiectul Apple pentru o maşină autonomă, denumit Project Titan. Apple a renunţat la 200 de angajaţi implicaţi în proiect de atunci până acum.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide