Apple CarPlay aduce sistemul de operare iOS în maşină

Americanii de la Apple au prezentat la Salonul Auto Geneva 2014 sistemul CarPlay, care creează un fel de punte între sistemul infotainment din maşină şi telefonul tău cu iOS.

Apple CarPlay aduce sistemul de operare iOS în maşină Apple CarPlay aduce sistemul de operare iOS în maşină

Apple CarPlay este un nou sistem infotainment auto creat de aceeaşi oameni care au adus lumii sistemul de operare iOS şi, implicit, iPhone-ul şi iPad-ul.

Dezvăluit la Salonul Auto Geneva 2014, Apple CarPlay joacă rolul unui pod care face legătura între telefonul tău cu iOS şi sistemul multimedia al maşinii. Altfel spus, o să îţi poţi conecta iPhone-ul la maşină, iar pe ecranul de pe consola centrală vei putea folosi aplicaţiile instalate pe telefon şi vei putea interacţiona cu Siri pentru a căuta o destinaţie sau pentru a trimite mesaje doar cu ajutorul vocii.

Pentru început, sistemul va fi disponibil pentru modelele mărcilor Volvo, Ferrari şi Mercedes-Benz, urmând ca mai mulţi producători, printre care BMW, Ford, Honda, Hyundai, Toyota şi General Motors, să adopte această tehnologie.

În continuare, câteva videoclipuri care îţi arată cum funcţionează, pe viu, Apple CarPlay:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.