Audi nu e pe listă, Mercedes e la jumate, BMW e la coadă

Cele mai fiabile maşini în clasamentul J.D. Power când vreţi să cumpăraţi una

Audi nu e pe listă, Mercedes e la jumate, BMW e la coadă Audi nu e pe listă, Mercedes e la jumate, BMW e la coadă

J.D. Power este una dintre publicaţiile şi autorităţile supreme pentru americani. Annual, JDP face un clasament al “dependenţei” de brand, dac[ ar fi să forţăm un pic traducerea. Adevărul e că topul demonstrează pînă la urmă satisfacţia proprietarului după 3 ani de utilizare a unei maşini  nou-cumpărate, în urma problemelor pe care le-a avut proprietarul în ultimele 12 luni.

JDP este în al 28-lea an de studiu pe acest segment al satisfacşiei clientului. Intervievaţii (35.186 în acest studiu) răspund la întrebări legate de eventuale probleme la exterior (caroserie), transmisie, motor, sistemul multimedia şi cel de navigaţie, interior, plăcerea condusului, echipare, climă şi poziţia în scaun. Adică la cam tot ceea ce defineşte calitatea şi fiabilitatea unei maşini. Pentru fiecare brand şi model au răspuns câte 100 de oameni ca sondajul să fie relevant. 224 de modele de maşini au intrat în sondaj.

Lexus şi Porsche au câştigat la egalitate, cu 110 probleme la cele 100 de maşini ale celor 100 de proprietari chestionaţi. Media de probleme pe maşini în tot studiul a fost de 156 probleme / 100 maşini. Fiat a avut cele mai multe probleme, 298 / 100 maşini. Iată mai jos pozele cu clasamentul şi premiile pe diverse segmente. Toyota, Lexus şi Chevrolet au luat cele mai multe premii în studiul J.D. Power.

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.