Audi Q7 V12 TDI

Audi a prezentat cea mai puternică motorizare a SUV-ului Q7. Un diesel!

Audi Q7 V12 TDI Audi Q7 V12 TDI
Prezentat la Salonul auto de la Detroit, noul V12 TDI a fost găzduit sub capota unui adevărat PIMP-car: un Q7 alb încălţat cu patru jante cromate imense, specifice grandomaniei americane. Opulenţa afişată este la cote înalte, începând cu grila faţă flancată de farurile aidoma ochilor unei feline şi terminând cu siglele atent amplasate în extremităţile maşinii.

Uzina de forţă este derivată din propulsorul V10 TDI câştigător la Le Mans, căruia i-au fost adăugaţi doi cilindri. Puterea dezvoltată este impresionantă, dar chiar şi cei 500 CP pălesc în faţa cuplului motor de 1.000 Nm, prezent între 1.750 şi 3.000rpm. Consumul este pe masură, cei 11,9 litri consumaţi în medie la 100 km fiind acceptabili dacă ne gândim la performanţele promise: 5,5 secunde pentru demrajul până la 100km/h şi o viteză maximă limitată, cum era de aşteptat, la 250 km/h. Vânzările vor începe la începutul anului viitor, fiind de aşteptat un preţ de pornire apropiat de bariera celor 100.000 euro.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.