Autostrada Comarnic – Braşov a rămas fără constructor

Dacă speraţi că într-un viitor apropiat drumul spre munte va trece şi pe Autostrad Comarnic- Braşov, aflaţi că Vinci-Aktor, constructorul care a câştigat licitaţia, a dat bir cu fugiţii.

Autostrada Comarnic – Braşov a rămas fără constructor Autostrada Comarnic – Braşov a rămas fără constructor

Autostrada Zăpezii Comarnic-Braşov trebuia construită de către consorţiul franco-elen Vinci-Aktor, dar în urma imposibilităţii de a strânge finanţări cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare a penalizărilor au renunţat la acest proiect. Autostrada ar fi trebuit să acopere 55 de km, având un cost total de 1,5 miliarde euro.

Ministrul Transporturilor a declarat pentru Gândul că francezii au tot tergiversat termenele, dar că în final se va ajunge la "Police - Menottes - Prison" (poliţie - cătuşe - puşcărie ). Scrisoarea oficială de încetare a contractului, semnat la 18 ianuarie, a sosit la minister ieri. Timp de 90 de zile de la semnare, termen care expira duminica viitoare, denunţarea unilaterală nu este însoţită de plata niciunei despăgubiri.

Citeşte mai multe pe Gandul.info despre viitorul autostrăzii Transilvania.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.