BMW va taxa anual accesul la Apple Carplay pe modelele sale

BWM va deveni primul constructor care va oferi accesul la Apple CarPlay în maşinile sale contra cost, informează Jalopnik.

BMW va taxa anual accesul la Apple Carplay pe modelele sale BMW va taxa anual accesul la Apple Carplay pe modelele sale

BWM va deveni primul constructor care va oferi accesul la Apple CarPlay în maşinile sale contra cost, informează Jalopnik.

Începând cu anul acesta, BMW va percepe o taxă anuală (spre exemplu 80 de dolari în SUA sau 85 de lire sterline în Marea Britanie) pentru şoferii care vor să-şi sincronizeze telefonul cu sistemul infotainment al maşinii.

Toate modelele noi cu sistemul de operare 7.0, lansat prima dată pe noul BMW X5, vor fi afectate de această decizie.

Clienţii vor avea opţiunea să achite 300 de dolari (sau 295 de lire sterline în Marea Britanie) când cumpără maşină pentru 20 de ani de acces Apple CarPlay sau vor putea plăti suma anual, cu menţiunea că accesul este gratuit în primul an de utilizare.

BMW nu oferă conectivitate Android Auto pe modelele sale.

Constructorii care oferă Apple CarPlay în modelele lor trebuie să-şi dezvolte propriul program software de integrare, însă majoritatea oferă conectivitatea cu telefoanele Apple contra cost la achiziţia maşinii şi nu percep tarife ulterioare de utilizare.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.