BMW X1 xDrive28i - primul motor TwinPower Turbo în 4 cilindri

BMW anunţă lansarea primul său motor în patru cilindri care beneficiază de tehnologia TwinPower Turbo. Iar primul model care are dreptul la acest motor este SUV-ul BMW X1, cu versiunea xDrive28i. Care, până acum, avea un motor cu 6 cilindri, de 3,0 litri.

BMW  X1 xDrive28i - primul motor TwinPower Turbo în 4 cilindri BMW X1 xDrive28i - primul motor TwinPower Turbo în 4 cilindri

Noul motor în patru cilindri care va echipa de acum încolo versiunea BMW X1 xDrive28i este dotat cu tehnologia TwinPower Turbo (două turbine, care lucrează la regimuri diferite ale turaţiei motorului), injecţie directă şi sisteme dublu-VANOS şi VALVETRONIC pentru distribuţie. Este realizat din aluminiu, fiind derivat din motorul în şase cilindri, şi poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau una automată cu 8 trepte.

Cifrele pe care le afişează acest propulsor sunt foarte bune: putere maximă de 245 CP/5.000 rpm şi un cuplu maxim de 350 Nm/1.250 rpm, valori foarte apropiate de ale precedentului motor în şase cilindri (258 CP, 310 Nm). Aşa încât SUV-ul BMW X1 xDrive28i este capabil de un demaraj 0-100 km/h în doar 6,1 secunde (6,5 secunde pentru cutia automată). Adică un demaraj mai bun decât al versiunii cu şase cilindri, care necesita 6,8 secunde.

Motorul face parte din familia EfficientDynamics, fiind dotat cu sistem Auto Start-Stop. Astfel, SUV-ul X1 dotat cu acest propulsor se poate lăuda cu un consum mediu de numai 7,9 litri/100 km (faţă de 9,4 litri/100 km pentru propulsorul în 6 cilindri), iar emisiile CO2 sunt de 183 g/km (faţă de 219 g/km, la precedentul xDrive28i).

Aşteptăm ca acest motor să îşi facă apariţia şi sub capotele lui Seria 3 şi Seria 1, dar nu este exclus ca bavarezii să îl ofere şi pentru BMW X3 şi Seria 5. Rămâne de văzut dacă acest mic turbo va fi montat şi pe limuzina Seria 7 sau pe SUV-ul X5, ca versiuni de intrare în gamă, mai accesibile, dar nu neapărat conforme cu imaginea exclusivistă a mărcii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.