BMW X5 împlineşte 15 ani de la debutul pe piaţă

Anul acesta, BMW X5 a bifat generaţia cu numărul trei iar acum bavarezii au un nou motiv de sărbătoare: primul SUV creat de BMW aniversează 15 ani de succes de la lansarea pe piaţa auto.

BMW X5 împlineşte 15 ani de la debutul pe piaţă BMW X5 împlineşte 15 ani de la debutul pe piaţă

Vă vine să credeţi că au trecut 15 ani de la lansarea din 1999 a primului model BMW X5? Nici nouă, dar realiteatea este că primul SUV produs vreodată de BMW adună un deceniu şi jumătate de succese comerciale, motiv pentru care BMW a dat, ulterior, undă verde producţiei unor modele ca BMW X1, BMW X3, BMW X6 şi mai recent, BMW X4.

Produs ca răspuns la prezentarea oficială (din 1997) a primului model Mercedes-Benz ML, BMW X5 a reuşit să se impună cu 500.000 de unităţi vândute până în 2005, în timp ce cota de 1 milion de unităţi vândute a fost atinsă patru ani mai târziu, în 2009.

Până în momentul de faţă, BMW a vândut peste 3,3 milioane de modele X - adică o treime din vânzările la nivel mondial ale mărcii bavareze iar lucrurile arată promiţător pentru gama X, pentru că până în 2020 am putea vedea pe şosele două noi modele: BMW X2 şi BMW X7, cel din urmă fiind deja confirmat de oficialii producătorului bavarez.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.