Cărţile de identitate ale maşinilor se schimbă. Iată cum vor arăta cele noi. FOTO

Cum arată noile cărţi de identitate ale vehiculelor

Cărţile de identitate ale maşinilor se schimbă. Iată cum vor arăta cele noi. FOTO Cărţile de identitate ale maşinilor se schimbă. Iată cum vor arăta cele noi. FOTO

 


 

Autorităţile au aprobat un nou model pentru cărţile de identitate ale vehiculelor, informează Avocatnet.ro. Noile documente vor conţine mai multe informaţii şi vor intra în vigoare după ce se va termina stocul existent al modelului actual. 

Această schimbare a fost propusă pentru a introduce în noua carte de identitate rubrici noi şi pentru a armoniza numerotarea şi denumirea unor rubrici cu cele ale certificatului de înmatriculare.

"Proiectul de ordin al ministrului transporturilor, al ministrului afacerilor interne şi al ministrului finanţelor publice stabileşte un nou format de carte de identitate a vehiculului, care conţine o serie de rubrici noi, a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta au fost armonizate cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare", se explică în referatul de aprobare citat de Avocatnet.ro.

Registrul Auto Român va continua să elibereze în continuare cărţile de identitate, şi chiar dacă înlocuirea s-a făcut doar la nivel de legislaţie, modelul vechi al documentului va fi eliberat până la epuizarea stocului la data de 28 aprilie.

”Concret, cărţile de identitate eliberate conform modelului vechi înainte şi după data de 28 aprilie îşi păstrează valabilitatea, astfel că şoferii nu sunt nevoiţi să le schimbe” scrie Avocatnet.ro.

Click pentru a mări imaginea


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.