Cât de mult contează tracţiunea integrală? Comparativ AWD vs. FWD vs. RWD

Ce ai prefera să ai sub fund iarna? Propulsie spate, tracţiune faţă sau ambele? Iată cât de mult contează fiecare, în condiţii de aderenţă scăzută.

Cât de mult contează tracţiunea integrală? Comparativ AWD vs. FWD vs. RWD Cât de mult contează tracţiunea integrală? Comparativ AWD vs. FWD vs. RWD

Polemica privind eficienţa sistemelor de tracţiune / propulsie este una interminabilă şi, invariabil, se ajunge la şah-matul reprezentat de transmisia integrală. Ei bine, cei de la XCar au luat trei modele diferite de motricitate şi le-au pus faţă în faţă de-a lungul unor probe de stabilitate în condiţii de aderenţă scăzută. 

Concurenţii au fost un BMW Seria 1 (propulsie), un Renault Mégane RS 275 Trophy (tracţiune) şi un Subaru Impreza (transmisie integrală). N-o să-ţi stricăm acum vizionarea prin a-ţi spune care este concluzia finală, însă ne permitem să-ţi transmitem că folosirea sistemelor electronice de control al maşinii sunt, fără îndoială, salvatoare, indiferent sistemul care pune în mişcare maşina ta. 

De asemenea, dacă eşti de părere că testul a fost părtinitor, mărturiseşte-o în rubrica de comentarii de mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.