Ce capcane mai întinde poliţia şoferilor

O echipă de poliţişti din Statele Unite ale Americii s-a gândit la un mod mult mai comod de a prinde infractori: să transforme şoferii în unii. Video explicativ în cele ce urmează.

Ce capcane mai întinde poliţia şoferilor Ce capcane mai întinde poliţia şoferilor

Am văzut şi poliţişti care greşesc, precum i-am văzut făcând ceea ce trebuie într-un mod foarte satisfăcător. Şi am văzut şi poliţişti care dau impresia foarte clară că vor „cadou”

Şi acum am văzut acest clip găsit de pe YouTube, unde o patrulă de poliţie din Somerville, Massachusetts, SUA a apelat la un tertip pe cât de ingenios, pe atât de urât pentru a aduce bani la buget: se foloseşte de pietoni pentru a-i penaliza pe şoferii care nu opresc la trecerea de pietoni

Totul ar fi oarecum acceptabil dacă comportamentul pietonului ar fi similar cu al unui om care vrea să traverseze strada şi nu cu al unuia care vrea să vadă cât de bine reacţionează şoferii. 

Este asta, într-adevăr, siguranţă şi încredere? Aţi întâlnit cazuri similare în România? 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.