Cel mai de succes roadster din lume a depăsit 1 milion de exemplare – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor acum 4 ani Știri

 


Compania japoneză Mazda a anunţat că producţia modelului MX-5 a ajuns la un milion de unităţi, la 27 de ani după ce firma şi-a început producţia emblematicului său roadster.

„Încă de la prima generaţie şi până astăzi, la cea de-a patra generaţie, motivul pentru care am continuat să vindem în toţi aceşti ani MX-5 se datorează sprijinului puternic al fanilor din întreaga lume”, declară preşedintele şi CEO Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai. 

Automobilul cu numărul 1.000.000 va fi prezentat în evenimente pentru fani, din întreaga lume, începând cu 3 mai, în Japonia, la Festivalul Florilor de la Hiroshima.

După aceea automobilul va pleca apoi spre Marea Britanie, la evenimentul Goodwood Festival of Speed, în 26 iunie, iar de acolo îşi va continua apoi turul european.

MX-5 a ajuns anul trecul la cea de-a patra generaţie, versiune care a primit o mulţime de trofee, inclusiv Maşina Anului în lume şi World Car Design, Maşina Anului 2016 în Marea Britanie şi Maşina Anului în Japonia 2015-2016.

De asemenea MX-5 a intrat din anul 2000 în cartea recordurilor, pentru cea mai bine vândută maşină sport cu două locuri.

ProMotor a avut ocazia anul trecut să testeze acest model. Un review complet puteţi citi aici: TEST în premieră: noua Mazda MX-5. Puritate în mişcare

GALERIE FOTO
Comentarii
Inchide