Cele mai puternice maşini trecute pe GPL din România

Autor: Marius Vișan 22 mai 2017 Știri auto
Cele mai puternice maşini trecute pe GPL din România

Tot mai multe maşini scumpe sunt trecute pe instalaţii GPL. Proprietarii sunt „sufocaţi” de intreţinerea şi asigurările pentru maşină aşa că încearcă să reducă măcar costurile de transport.

La o numărătoare făcută în 2012, în România aproximativ 5% din autoturisme funcţionau cu GPL, între timp estimăm că cifra s-a dublat. 

Una din cele mai scumpe maşini trecute pe GPL este un Mercedes de 589 deţinută de un director de multinaţională. Cu un motor de 6,2 ar fi consumat 20 de litri la suta de km. După modificare puterea maşinii a rămas aceeaşi, dar costurile cu combustibilul au scăzut la jumătate.

Un alt caz care merită atenţia este cel al unui Infiniti cu motor de 5,6 litri. După ce a trecut pe la mecanic consumul a scazut la nivelul unei Dacii cu motor de 1,6.

Instalaţiile pe GPL pot fi montate şi pe motoare de ultimă generaţie.

Sursă: Stirileprotv.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide