CNADNR închide 22 de km din autostrada A1, între Sălişte şi Cunţa

O parte din autostrada deschisă anul trecut în ciuda protestelor specialiştilor, care avertizau cu privire la alunecările de teren din zonă, va fi închisă pe o perioadă de cel puţin o lună, pentru remedierea problemelor apărute.

CNADNR închide 22 de km din autostrada A1, între Sălişte şi Cunţa CNADNR închide 22 de km din autostrada A1, între Sălişte şi Cunţa

La nici un an după deschiderea în pripă, în plină campanie electorală, a unei porţiuni de autostradă, autorităţile reacţionează în sfârşit la avertismentele specialiştilor şi închid autostrada pentru remedierea problemelor. Astfel, CNADNR va închide de luni, 7 septembrie ora 08.00 Autostrada A1, Orăştie – Sibiu pe segmentul de 22 de km cuprins între Nod rutier Sălişte(km 270 plus 020) - Nod rutier Cunţa(km 292 plus 455) pentru „remedierea degradărilor constatate la km 275 plus 650 al autostrăzii (km 60 plus 600 proiect), informează Ziarul Financiar.

Conform autorităţilor, perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice. Aceasta înseamnă că circulaţia se va relua cel mai probabil spre finalul lunii octombrie 2015.

Autostrada fost inaugurată de premierul Victor Ponta în luna noiembrie a anului trecut, cu o zi înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pe care le-a pierdut în faţa contracandidatului său, actualul preşedinte Klaus Iohannis. Specialişti independenţi, dar şi experţi din cadrul CNADNR au acuzat faptul că autostrada a fost deschisă prea devreme, iar pe anumite tronsoane există alunecări de teren, determinate de soluţiile improvizate alese de firma constructoare, care a încercat să-şi reducă costurile şi a preferat o soluţie inadecvată pentru traversarea unei porţiuni cu dealuri instabile.

În perioada de restricţie totală, traficul rutier se va desfăşura pe o rută alternativă, respectiv pe DN 1, între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Mai multe detalii despre această măsură, în articolul de pe Ziarul Financiar.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.