Conceptul diesel Audi Nanuk Quattro V10 este gata pentru Frankfurt

Cei de la Audi nu se mulţumesc cu doar un concept la Salonul Auto de la Frankfurt 2013 aşa că-l vor arunca la standul oficial şi pe Audi Nanuk Quattro V10, un nou prototip da data aceasta diesel.

Conceptul diesel Audi Nanuk Quattro V10 este gata pentru Frankfurt Conceptul diesel Audi Nanuk Quattro V10 este gata pentru Frankfurt

Poate vă amintiţi că la Salonul Auto de la Geneva din acest an, Italdesign Giugiaro a prezentat un concept denumit Parcour, ce se vroia a fi un crossover sport cu motor împrumutat de la Lamborghini Gallardo.

Anul acesta, la Salonul Auto de la Frankfurt, germanii de la Audi, proprietari ai brandului Italdesign Giugiaro, vor expune la standul lor conceptul diesel Nanuk Quattro V10, a cărui formă este foarte similară cu cea a conceptului Parcour.

Prototipul este propulsat de un motor V10 TDI de 5 litri, ce dezvoltă o putere de 536 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm, disponibil de la 1.500 rpm. Motorul este cuplat la o transmisie automată S-tronic cu şapte rapoarte. Cu toată că masa prototipului se situează undeva în jurul valorii de 1.900 kg, Audi Nanuk Quattro V10 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, sprintul putând continua până la viteza maximă de 305 km/h.

Prototipul mai dispune de frâne carbon-ceramice, suspensie pneumatică adaptivă pe trei niveluri iar constructorul german specifică un consum mixt teoretic de 7,8 l/100 km.

Mai mult, conceptul este dotat cu sistemul de tracţiune Quattro şi direcţie integrală, care la viteze superioare permite ca roţilor din spate să vireze la un unghi de până la 2,5 grade în aceeaşi direcţie cu cele din faţă. La viteze inferioare, roţile din spate pot vira la un unghi de până la nouă grade în direcţia opusă roţilor din spate. Conform oficialilor Audi, "conceptul combină capacităţile dinamice ale unei maşini sport super-performante cu experienţa Quattro oferită de Audi pe şosea, pe circuit şi în regim off-road".

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.