De ce Dacia Duster are un preţ de pornire mai mare în România decât în alte ţări

Autor: ProMotor 24 apr. 2019 Știri auto
De ce Dacia Duster are un preţ de pornire mai mare în România decât în alte ţări

Modelul Dacia Duster are în România un preţ de pornire mai mare decât în Franţa sau Marea Britanie, însă această situaţie este pe deplin justificată, aşa cum vom descrie mai jos.

În România, Dacia Duster în varianta de bază are un preţ de pornire de 13.000 de euro, în timp ce varianta de bază a modelului Duster în Marea Britanie este de 9.995 de lire sterline, echivalentul a 11.500 de euro, în timp ce în Franţa modelul de bază costă 11.990 de euro.

Modelul de bază Duster oferit în România, Essential, vine dotat cu aer condiţionat, computer de bord, radio cu port USB, conexiune Bluetooth şi comandă pe volan, roată de rezervă de dimensiuni reduse, ESP, ABS, airbag-uri frontale şi cortină şi diferite elemente de personalizare la exterior.

Diferenţa dintre preţul de bază oferit în România şi cel oferit în Marea Britanie sau Franţa este justificat prin faptul că modelul Dacia Duster porneşte în ţara noastră de la un nivel de echipare superior, iar dotările oferite în varianta de bază sunt mai consistente.

Preţul mai mare de bază în România se datorează faptului că în la noi în ţară modelul Duster este oferit începând cu varianta de echipare Essential, în timp ce în Marea Britanie nivelul de bază este unul inferior, denumit Acces, cu dotări inferioare variantei următoare, Essential. Dotările variante Acces sunt destul de spartane, fiind constituite din computer de bord, geamuri faţă electrice, limitator de viteză, ABS, asistent la frânarea de urgenţă, Hill Start Assist şi airbag-uri.

Varianta Essential în Marea Britanie începe de la 13.491 de euro şi vine cu dotări mai consistente.

La fel se întâmplă şi în Franţa, unde modelul de bază este denumit simplu Duster, iar dotările de bază sunt geamuri electrice faţă, lumini de zi cu LED, ABS, ASR, ESC, Hill Start Assist, asistent la frânarea de urgenţă, airbag-uri, computer de bord şi limitator de viteză. Preţul acestui model este de 11.990 de euro.

Varianta Essential în Franţa începe de la 13.850 de euro şi are dotări mai consistente.

Astfel, diferenţa dintre preţul de bază cerut în România şi cel cerut în Marea Britanie sau Franţa este justificat prin nivelul standard superior şi dotările mai consistente pe care le primeşte varianta de bază în ţara noastră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide