Duster parcat pe trecerea de pietoni în Bucureşti. Cum l-au taxat trecătorii pe şofer – FOTO

Autor: Marius Vișan 15 oct. 2019 Știri auto

Cu toţii avem un motiv pentru plecăm de acasă cu maşina personală, însă asta nu justifică parcarea ei oriunde găsim un spaţiu liber. În imaginea de mai jos, de exemplu, vedem un Duster parcat pe o trecere de petoni din centrul Bucureştiului. Un lucru bun este că oamenii reacţionează, iar în cazul de faţă vedem că i-au lăsat şoferului un „mesaj” pe care sigur îl va remarca, însă depinde de el dacă va învăţa ceva din asta. În altă ordine de idei, ar fi bine dacă poliţia şi-ar face mai bine treaba şi ar amenda astfel de parcări. 

Codul rutier interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 metri înainte şi după acestea, însă încălcări ale acestei reguli regăsim zilnic în tot oraşul. Cu alte cuvinte, şoferii ştiu că nu au voie să parcheze la mai puţin de 25 de metri de o trecere de pietoni, sau chiar pe trecerea de pietoni, dar aleg să încalce legea pentru că ştiu că nu vor fi amendaţi.

Ce le rămâne de făcut românilor e să semnaleze aceste fapte aşa cum pot, fie cu postări de Facebook, fie atrăgâdu-le atenţia şoferilor verbal sau în moduri mai neconvenţionale ca acesta.

„Ochi pentru ochi, gunoi pentru gunoi! Oricum, avem prea multe maşini şi prea mulţi şoferi nesimţiţi! La Cluj în 15 minute era ridicată maşina dacă suni la Poliţia Locală!” a comentat cineva pe Facebook.

Sursă foto: Ileana Gabriela Szasz / Facebook

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide