Duster parcat pe trecerea de pietoni în Bucureşti. Cum l-au taxat trecătorii pe şofer – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 10 luni Știri

Cu toţii avem un motiv pentru plecăm de acasă cu maşina personală, însă asta nu justifică parcarea ei oriunde găsim un spaţiu liber. În imaginea de mai jos, de exemplu, vedem un Duster parcat pe o trecere de petoni din centrul Bucureştiului. Un lucru bun este că oamenii reacţionează, iar în cazul de faţă vedem că i-au lăsat şoferului un „mesaj” pe care sigur îl va remarca, însă depinde de el dacă va învăţa ceva din asta. În altă ordine de idei, ar fi bine dacă poliţia şi-ar face mai bine treaba şi ar amenda astfel de parcări. 

Codul rutier interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 metri înainte şi după acestea, însă încălcări ale acestei reguli regăsim zilnic în tot oraşul. Cu alte cuvinte, şoferii ştiu că nu au voie să parcheze la mai puţin de 25 de metri de o trecere de pietoni, sau chiar pe trecerea de pietoni, dar aleg să încalce legea pentru că ştiu că nu vor fi amendaţi.

Ce le rămâne de făcut românilor e să semnaleze aceste fapte aşa cum pot, fie cu postări de Facebook, fie atrăgâdu-le atenţia şoferilor verbal sau în moduri mai neconvenţionale ca acesta.

„Ochi pentru ochi, gunoi pentru gunoi! Oricum, avem prea multe maşini şi prea mulţi şoferi nesimţiţi! La Cluj în 15 minute era ridicată maşina dacă suni la Poliţia Locală!” a comentat cineva pe Facebook.

Sursă foto: Ileana Gabriela Szasz / Facebook

 Comentarii
Inchide