Farurile adaptive de la Ford vor „învăţa” trasee, ca să te ajute să vezi mai bine

Ford a prezentat succint noul sistem de iluminare, care vine cu infraroşu şi cu capacitatea de a „învăţa” locurile prin care treci, pentru a-ţi spori siguranţa călătoriei.

Farurile adaptive de la Ford vor „învăţa” trasee, ca să te ajute să vezi mai bine Farurile adaptive de la Ford vor „învăţa” trasee, ca să te ajute să vezi mai bine

Centrul de Cercetare şi Inovaţie Ford din Aachen, Germania, a fost cât se poate de solicitat în ultimul timp. Rezultatul este un sistem tehnologic, botezat Camera-Based Advanced Front Lighting System, care se foloseşte de tot ce a învăţat omenirea până acum pentru a-ţi face călătoria mai sigură.

CBAFLS colaborează cu GPS-ul (şi cartografierea dată de acesta) pentru a lumina zonele obscure, dar de interes pentru şofer. Sistemul îşi „aminteşte” ulterior traseul - în cazul în care îl mai parcurgi - şi are grijă să repete automat gesturile, de fiecare dată când treci pe acolo.

În cazul în care nu dispune de GPS, sistemul CBAFLS se foloseşte de o cameră cu infraroşu pentru a detecta posibilele pericole, pe care le iluminează folosindu-se de LED-urile speciale amplasate în proiectoare. În plus, se foloseşte de marcajele de pe asfalt şi de indicatoare pentru a-şi poziţiona corespunzător luminile (ex: curbă deosebit de periculoasă etc.).

Oficialii Ford au promis că aceste tehnologii vor fi disponibile clienţilor în viitorul apropiat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.