Ferrari 430 Scuderia învaţă o lecţie despre viteză de la o bicicletă cu reacţie [VIDEO]

OK, înainte de toate, vrem să ne cerem scuze tuturor bicicletelor din lume pentru că nu le-am luat în considerare. Totodată, empatizăm cu acest Ferrari F430...

Ferrari 430 Scuderia învaţă o lecţie despre viteză de la o bicicletă cu reacţie [VIDEO] Ferrari 430 Scuderia învaţă o lecţie despre viteză de la o bicicletă cu reacţie [VIDEO]

François Gissy are o pasiune pentru biciclete şi pentru viteză şi, având în vedere creaţia sa, putem spune că-i plac şi rachetele. Ajutat de prietenul său Arnold Neracher (designerul bicicletei) şi de Exotic Thermo Engineering, acesta şi-a montat câteva mici turbine de avion pe bicicleta sa. 

La începutul lunii, acesta şi-a luat bicicleta şi a mers pe circuitul Paul Ricard, pentru a vedea dacă îşi poate bate recordul anterior de viteză - 263 km/h. Noul său ţel? Depăşirea vitezei de 300 km/h. Pentru ca privitorii să înţeleagă cam cât de repede accelerează bicicleta lui, a adus şi un Ferrari F430 Scuderia cu care să se întreacă.

Animat de un V8 de 4,3 litri, F430 Scuderia dispune de 510 CP şi 470 Nm. Nici la capitolul performanţă nu stă rău: 0-100 km/h în 3,3 secunde şi o viteză maximă de 320 km/h. Şi parcurge primii 400 de metri în 11,2 secunde.ci

Bicicleta lui François este un pic mai rapidă: face sfertul de milă în mai puţin de şapte secunde şi atinge o viteză maximă de 333 km/h, după cum testul de pe Paul Ricard a demonstrat-o. 

Nu că ar mai fi fost nevoie de vreo demonstraţie care să ne convingă că e cel mai nebun biciclist de pe Terra, însă François a declarat, în iureşul victoriei, că ar vrea să încerce pentru viteze şi mai mari.

„Dacă am putea să găsim sponsori serioşi, am putea să construim o bicicletă monstruoasă, pe care am boteza-o Spine Crusher. Ţelul următor ar fi accelerarea 0-400 km/h în mai puţin de 2 secunde. Sper să primim în curând undă verde şi să începem dezvoltarea proiectului. Dar nu depinde de mine” a declarat François pentru Gizmag.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.