Geely devine cel mai mare acţionar al Daimler. Ce au de gând chinezii cu Mercedes Benz

Autor: Mediafax 28 feb. 2018 Știri auto
Geely devine cel mai mare acţionar al Daimler. Ce au de gând chinezii cu Mercedes Benz

Producătorul chinez de automobile Geely a devenit cel mai mare acţionar al Daimler, deţinătoarea mărcii Mercedes Benz, anunţând, în acelaşi timp, că va coopera cu compania germană în domeniul maşinilor electrice.

După anunţ, acţiunile Geely au crescut cu circa 10% la bursa din Hong Kong, anunţă BBC.

Compania chineză deţine compania suedeză Volvo, precum şi London Taxi Company, producătoarea taxiurilor londoneze. Preşedintele Li Shufu se va întâlni în această săptămână cu executivii Daimler şi cu oficiali ai guvernului german. 

Citeşte şi Martorii din trafic l-au filmat pe nebun (video)

China va deveni, consideră o mare parte a lumii economice, cea mai importantă piaţă pentru fabricanţii de automobile.

Într-un comunicat, Li Shufu anunţă că intenţionează ca împreună cu Daimler să devină cel mai important furnizor de automobile electrice din lume. El apreciază că firmele din sectorul auto trebuie să coopereze, prin parteneriate şi alianţe, pentru a rezista invaziei companiilor din afara industriei, cum sunt Tesla sau Waymo, a companiei Google.

În weekend Daimler a mai anunţat o investiţie de 1,9 miliarde dolari într-un parteneriat cu o altă companie auto chineză, BAIC.

Săptămâna trecută, BMW a anunţat o alianţă cu fabricantul chinez Great Wall Motor pentru construcţia de maşini Mini cu motoare electrice, pentru piaţa chineză.

Citeşte şi EMERGENCY SALE! Un BMW X6 la un preţ care te face să-ţi vinzi maşina şi să te împrumuţi pentru a-l avea

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide