Hoţii din UK fură farurile LED de pe Range Rover-uri pentru a le vinde... crescătorilor de canabis

Ai putea spune că există o legătură (de imagine) între „băieţii răi” şi Range Rover Sport, mai ales cel de generaţie anterioară. Însă în niciun caz nu o vedeam aşa cum ne este prezentată aici.

Hoţii din UK fură farurile LED de pe Range Rover-uri pentru a le vinde... crescătorilor de canabis Hoţii din UK fură farurile LED de pe Range Rover-uri pentru a le vinde... crescătorilor de canabis

Poliţia din Marea Britanie se confruntă în ultimul timp cu un fenomen... aparte. Din ce în ce mai multe Land şi Range Rover-uri de generaţie anterioară sunt vandalizate, fiindu-le furate farurile. 

Încercând să găsească „numitorul comun” al celor minim 40 de evenimente similare, aceştia au descoperit că modelele vandalizate erau echipate cu faruri LED. Continuând investigaţia, autorităţile au dat şi peste câteva cazuri de vandalism identice, care priveau şi alte modele. 

Mergând pe premisa că „se caută” pe piaţa neagră farurile cu LED, iar câţiva întreprinzători s-au hotărât să se reprofileze, poliţia din West Yorkshire a început să oprească maşini (în speţă Land şi Rang Rover) în trafic pentru a verifica dacă au farurile lor sau pe ale altora.

Se pare că pista cea mai fezabilă, însă, îi priveşte pe crescătorii de canabis, care se folosesc de lumina LED pentru a-şi ajuta plăntuţele să crească mai repede. Ceea ce se traduce, evident, prin obţinerea mai rapidă a profitului. Iar hoţii se ocupă de onorarea acestei... cereri de piaţă.

Motivul pentru care modelele Rover sunt vizate de către hoţi este acela că structura alcătuită din grilă şi faruri este foarte uşor demontabilă. Cei mai iscusiţi dintre hoţi reuşesc să desprindă acea porţiune în mai puţin de 60 de secunde. 

sursa: The Telegraph

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.