HotNews: Gigantul rus Yandex intră cu aplicaţia de taxi Yango în România – VIDEO

Autor: ProMotor 29 mai 2019 Știri auto
HotNews: Gigantul rus Yandex intră cu aplicaţia de taxi Yango în România – VIDEO

Compania rusească Yandex va intra pe piaţa din România printr-o aplicaţie de taxi numită Yango, informează în exclusivitate HotNews.ro, citând surse din piaţă. Yandex oferă deja acest serviciu în 300 de oraşe din 15 ţări, fie sub numele Yandex taxi, fie Yango. Intrarea pe piaţa din România s-ar putea face din iulie, potrivit HotNews.ro. Compania a preluat în 2017 operaţiunile Uber din Rusia, dar şi din alte foste state URSS.

Într-o declaraţie pentru HotNews.ro cei de la Yandex au spus: ”Nu comentăm zvonuri, dar putem să confirmăm că suntem cu siguranţă interesaţi de cele mai multe ţări şi regiuni ale lumii”.

Pe site-ul companiei Yandex a apărut deja un anunţ de angajare în care se cer cunoştinţe de limba română.

Cum funcţionează Yango

Yango şi versiunea Yandex Taxi se descriu ca fiind aplicaţii de ride-hailing şi livrare de mâncare. Pe site-ul Yango, aceasta este descrisă ca fiind o aplicaţie mobilă prin care poţi comanda de pe telefon sau desktop un taxi autorizat. Compania spune că timpul mediu de aşteptare este de cinci minute, afli preţul înainte de cursă şi în unele pieţe există şi tarif dinamic.

Printre facilităţile oferite de aplicaţia Yango se numără posibilitatea de a comanda mai multe maşini de pe acelaşi telefon, posibilitatea de a introduce diferite destinaţii pentru o singură cursă, evaluarea preţului cursei sau posibilitatea de a distribui ruta unui prieten.

Pe site-ul Yandex aflăm că Yango este un serviciu de ride-handling lansat în 2011 care lucrează alături de companiile de taxi, iar fiecare şofer este verificat, alături de maşina sa. Potrivit companiei, peste 900.000 de şoferi sunt conectaţi la aplicaţia Yango în toată lumea, iar peste 36 de milioane de clienţi au beneficiat de serviciile lor.

Aplicaţia Yango se poate descărca din Google Play sau Apple Store.

Maşinile autonome Yandex

Gigantul de tehnologie Yandex şi-a lansat propriul proiect de maşini autonome în 2017, iar aceasta foloseşte serviciile de navigaţie, mapare şi tehnologii dezvoltate de companie.

 

 

Proiectul este încă în dezvoltare, dar tehnologia este funcţională. Drept urmare, Yandex a lansat un serviciu autonom de ride-handling în două oraşe din Rusia (Innopolis şi Skolkovo) în a doua jumătate a anului 2018. În prezent, aceste maşini efectuează curse cu pasageri.

Totodată, modelele autonome Yandex sunt testate în Moscova şi Tel Aviv, iar recent au fost prezentata în SUA, la CES 2019.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide