În ce condiţii ar putea fi folosite radarele pistol

Autor: Marius Vișan 19 apr. 2019 Știri auto
În ce condiţii ar putea fi folosite radarele pistol

Senatorii au aprobat, la începutul acestei săptămâni, proiectul de lege care stabileşte că radarul de tip pistol să poată fi utilizat doar la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele poliţiei rutiere. Deşi proiectul fusese adoptat încă de anul trecut de Parlament, în urma sesizării preşedintelui Klaus Iohannis, Curtea Constituţională a stabilit atunci că legea este neclară. 

„Practic, pe actualele prevederi care au fost declarate constituţionale se respectă proiectul de lege pe care l-am iniţiat, în integralitate, şi au fost declarate neconstituţionale amendamentele depuse de colegi parlamentari. Proiectul de lege iniţial prevedea obligativitatea montării aparatelor radar certificate pe maşini inscripţionate cu însemnele poliţiei şi ale poliţiei de frontieră, obligativitatea purtării uniformelor de poliţist şi poliţist de frontieră de către cei care aplică contravenţiile, obligativitatea ca aceste maşini cu mijloace certificate să fie în locuri vizibile şi s-a mai menţinut acea prevedere potrivit căreia distanţa este de 10 metri între maşina dotată cu inscripţia poliţiei şi cu distanţa la care agentul constatator poate să stea cu aparatul radar”, a declarat deputatul liberal Florin Roman, unul dintre iniţiatorii proiectului de modificare, pentru Stirileprotv.ro.

De asemenea, deputatul PNL a adăugat că a fost declarată constituţională şi prevederea potrivit căreia sunt nule de drept toate procesele verbale de constatare care sunt întocmite în urma unor contravenţii din partea unor agenţi care nu sunt în maşini inscripţionate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide