Înmatriculările de maşini noi au scăzut în primul semestru al anului

Înmatriculările de maşini noi au scăzut în România pentru primele şase luni ale anului dar acesta este un trend european. Toate pieţele sunt pe scădere.

Înmatriculările de maşini noi au scăzut în primul semestru al anului Înmatriculările de maşini noi au scăzut în primul semestru al anului

În primele şase luni ale lui 2011 au fost înmatriculate la nivel european un total de 7.120.499 de maşini noi, o cifră mai scăzută cu 2,1 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna iunie înmatriculările au scăzut în Europa cu 8,1 %, totalizând o cifră de 1.233.298 unităţi noi înmatriculate. Toate pieţele importante au scăzut în iunie. Cea mai mică scădere o are Germania cu -0,3% şi cea mai mare Spania -31,4%.

Totalizând la nivelul primului semestru, declinul faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de 2,1 procente. Spania a scăzut foarte mult, -26,8%, iar Italia şi Anglia sunt şi ele pe minus faţă de anul trecut cu -13,1 respectiv -7,1. Germania este în fruntea granzilor-auto ai Europei deoarece înmatriculările de maşini noi au crescut în primele şase luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - plus de 10,5%.

Şi totuşi campionii europeni sunt lituanienii, ei au o creştere de 102,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Nu vă gândiţi însă la cine ştie ce volume - vorbim despre 6.623 unităţi înmatriculate anul acesta. Şi în Letonia şi Estonia s-a câştigat la Loterie, în perioada ianuarie-iunie s-au înmatriculat cu peste 90% mai multe maşini decât anul trecut. Desigur, vorbim de o cifre de ordinul miilor de maşini noi înmatriculate. Vecinii Bulgari stau foarte bine, semn că înmatriculările românilor ajută. Ei sunt pe plus cu peste 25%.
În România, potopul. În primele şase luni ale anului au fost înmatriculate 31.758 de maşini noi, în scădere cu 13,3% faţă de primul semestru al lui 2010. În iunie scăderea a fost de 16,3% de la 10.285 la 8.606 maşini noi înregistrate.

Cea mai vândută marcă a Uniunii Europene este VW care se află în creştere cu 5,7 procente faţă de anul trecut. Toate mărcile grupului VW sunt pe plus în primul semestru al acestui an, cea mai mare creşte având-o Audi - 346.175 maşini înmatriculate cu un plus de 8,5%. Concurentul direct BMW a crescut şi el cu 8,4% dar este în urma lui Audi cu o cifră totală de 327.489 unităţi. Mercedes-Benz completează podiumul - 294.795 unităţi cu un plus de 2,1% faţă de anul trecut. Tot cu procentaje pozitive faţă de anul trecut mai sunt Mitsubishi, Volvo, Nissan şi GM.

Grupul Renault are probleme în UE, pe primele şase luni ale anului înregistrând o scădere a înmatriculărilor de maşini noi de 10,8 procente. Scăderea mai mare este cauzată de Renault, Dacia fiind pe minus cu doar 7,0%. Până acum în 2011 au fost înmatriculate 127.609 unităţi Dacia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.