Legea antifumat se aplică şi în maşină? Află cine sunt afectaţi şi ce amenzi riscă. VIDEO

Legea antifumat tocmai a intrat în vigoare, iar printre cei afectaţi vor fi şi şoferii ...

Legea antifumat se aplică şi în maşină? Află cine sunt afectaţi şi ce amenzi riscă. VIDEO Legea antifumat se aplică şi în maşină? Află cine sunt afectaţi şi ce amenzi riscă. VIDEO

 


Legea antifumat tocmai a intrat în vigoare, iar printre cei afectaţi vor fi şi şoferii care obişnuiesc să-şi aprindă ţigările în timp ce se află la volan. Cei vizaţi de această lege sunt şoferii care fumează în maşinile de serviciu, informează Digi24.ro.

Deşi această problemă este reglementată chiar poliţiştii se plâng că e foarte greu să-i depisteze pe cei care încalcă legea, pentru că multe maşini de firmă nu pot fi diferenţiate de celelalte, nu toate având inscripţiile firmei pentru care lucrează. Vestea bună pentru şoferii cu maşini personale este că ei nu vor fi afectaţi de această lege. 

„Legiuitorul trebuia să vadă mult mai atent această interdicţie a fumatului la volan, în mod concret văzând un şofer care fumează nu ştie forma de proprietate şi trebuie să-l oprească să verifice... vorbim de blocaje rutiere, că poliţistul preferă să nu execute oprire”, a declarat pentru Digi24.ro Dumitru Coarnă, lider de sindicat din Poliţie.

A trecut deja o săptămână de când legea antifumat a intrat în vigoare. Astfel, pe lângă instituţii, fumatul este interzis cu desăvârşire în maşini de transport public. Cel care este prins că fumează, indiferent că este pasager sau şofer, riscă o amendă între o sută şi 500 de lei. Mai multe puteţi afla din reportajul celor de la Digi24.ro.


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.