León, acum cu mai multă putere. SEAT prezintă Cupra 290

Seat încearcă să-şi îndepărteze - în termeni de putere - hot hatchul de rivalii Ford şi Renault, aşa că mai pompează un pic motorul de 2,0 litri.

León, acum cu mai multă putere. SEAT prezintă Cupra 290 León, acum cu mai multă putere. SEAT prezintă Cupra 290

Seat a prezentat León Cupra 290, un hot hatch a cărui putere maximă a crescut la - ai ghicit - 290 de cai-putere. Până în prezent, motorul de 2,0 litri era disponibil în două variante de putere, cu 265 CP şi cu 280 CP, transmişi punţii faţă. Mai multe despre León Cupra - în varianta ST - poţi citi în testul nostru de aici.

Acum, Seat îşi demonstrează încă o dată dorinţa de emancipare, prin adăugarea a 10 cai-putere celor 280, rezultatul depărtându-se şi mai mult de Focus ST şi de Mégane RS 275 şi apropiindu-se de Honda Civic Type R

În termeni de performanţă, Cupra 290 echipat cu transmisia DSG sprintează 0-100 km/h în 5,7 secunde (5,8 secunde, cu transmisia manală) şi se opreşte, limitat electronic, la 250 km/h. Consumul ideal declarat de producător este de 6,6 litri la suta de kilometri (6,7 pentru versiunea SC cu cutie manuală), cu emisii de 149 g CO2/km.

Pachetul opţional Performance vine în continuare cu frâne mari Brembo, ascunse în spatele jantelor cu design special. Altfel, Cupra 290 vine echipat cu Dynamic Chassis Control, diferenţial blocant pe puntea faţă, direcţie progresivă şi, eventual, 1.470 de litri de spaţiu de încărcare, în cazul în care optezi pentru versiunea break.

Nu ştim când ar trebui să-l aşteptăm pe León Cupra 290 în showroomuri, însă ştim că-şi va face apariţia la Salonul Auto de la Frankfurt 2015.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.